Risiko for torden og skybrud: Sådan bliver EM-vejret

Selvom det er lunt, så kan der gå hul på himlen i løbet af eftermiddagen og aftenen flere steder

Selvom det er lunt, så kan der gå hul på himlen i løbet af eftermiddagen og aftenen flere steder

Foto: Ritzau Scanpix

Skal du se storskærm under åben himmel, så kan det godt være, du skal finde regnslaget frem.

Godt syv timer før det går løs i helt sikre varmere Baku, og de danske drenge tørner sammen mod Tjekkiet, er udsigterne dystre – eller i hvert fald våde - hos Danmarks Meteorologiske Institut.

Selv kalder de vejret over Danmark for en ”tikkende bombe”.

- Kombinationen af fugtig luft og varme er guf når det kommer til dannelse af kraftige regn- og tordenbyger, og det er lige netop de to faktorer der er til stede i dag, lyder det fra DMI, der lørdag formiddag har udsendt varsel om kraftig regn.

De første byger kan poppe op omkring Nord- og Østsjælland, men senere kan de også dukke op hos jyderne – især i nord og øst ligeså. I øjeblikket kan DMI ikke udelukke, at nogle af regnbygerne bliver så kraftige, at de vil kunne betegnes som skybrud. Hvilket altså kræver, at der falder mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

Overfor BT uddyber vagthavende meteorolog hos DMI, Lars Henriksen, at der for nuværende er tale om et varsel. Og det er altså derfor ikke sikkert, at det vil vælte ned med regn over de rød-hvide fodboldfester.

Men hvis det vil, så kommer der masser af vand.

- Det er ret usikkert lige nu, om det overhovedet bliver til noget. Men hvis det kommer, så kommer det til at høvle ned, siger han.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close