Elming efter ”Vild med dans”: Savner fredagsfesten

– Jeg kan sagtens savne ”Vild med dans”, når jeg ser, at deltagerne lægger billeder op fra træninger – så får jeg et sug i maven og tænker: ”Jeg gad virkelig godt være der”, siger 49-årige Claus Elming.

– Jeg kan sagtens savne ”Vild med dans”, når jeg ser, at deltagerne lægger billeder op fra træninger – så får jeg et sug i maven og tænker: ”Jeg gad virkelig godt være der”, siger 49-årige Claus Elming.

(Foto: Peter Grosen)

I 12 år har Claus Elming haft en forestilling om, at gaderne lå øde fredag aften, når ”Vild med dans” ruller over skærmen.

– Når man laver ”Vild med dans”, tror man, det er verdens og fredagens omdrejningspunkt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Selv om Elming elsker en tur på dansegulvet, får vi ham aldrig at se på ”Vild med dans”-gulvet. – Det er fysisk umuligt for mig at deltage i ”Vild med dans”, da jeg har så mange skader, og mine knæ ikke har det alt for godt. (Foto: Peter Grosen)

Med 1,2 millioner seere i snit sæsonerne igennem har han til dels ret, men ...

Nu har den 49-årige tidligere dansevært fundet ud af, at der faktisk er andet at lave fredag aften.

– Jeg har næsten ikke timer nok i døgnet. Det kan godt være, at jeg ikke laver fjernsyn, men så har jeg kastet mig over et hav af andre projekter.

– Det største er det nye spil Picks.dk, fortæller Claus Elming, da SE og HØR møder ham til en snak om tiden efter ”Vild med dans” og de fantastiske fredagsfester, han har haft, i de 12 år han var vært på TV2’s populæreste føljeton nogensinde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Claus Elming har været med i 12 ud af de nu 15 sæsoners ”Vild med dans”. (Foto: Claus Poulsen)

Han har nemlig brugt den overskydende tid i efteråret til at kaste sig over spilsitet Picks.dk, hvor han er både ejer, direktør, idémand og alt muligt andet.

Her kan man spille mod venner og familie på store sportsbegivenheder.

– Det har et kæmpe potentiale både i Danmark og internationalt, så jeg håber, det bliver virkelig stort.

– Vi arbejder på at få flere præmie- og markeringspartnere med, så vi kan få det bredt ud, siger Elming, som også driver NFL-sitet gulklud.dk, ligesom han er en del af sportspodcastene ”Veloropa” om cykelsport og ”NFL Showet”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Elming er også en del  af cafeen Veloropa på Frederiksberg, der er fyldt med cykelentusiaster lørdag og søndag. – Jeg varter kunderne op og ser cykling. (Foto: Peter Grosen)

En klump i halsen

At kalenderen er fyldt ud, betyder dog ikke, at den 49-årige eksvært ikke savner sin tidligere arbejdsplads.

– Jeg elskede alt, hvad der havde med ”Vild med dans” at gøre.

– Jeg elskede opbygningen igennem ugen og vores manuskriptmøder. Jeg var ofte nede at se folk træne i løbet af ugen, og det var rigtig sjovt at se deres udvikling, afslører Claus.

– Når jeg mødte ind i studiet fredag middag, var luften fyldt med intensitet, begejstring og nervøsitet.

– Det blev bygget op hele dagen til det øjeblik, hvor jeg i øresneglen fik at vide, at nu var der 60 sekunder, til showet skulle køre. Der fik jeg lidt hjertebanken.

– Jeg kan godt savne det adrenalinrush, det gav at sende livefjernsyn til så mange mennesker, mindes den nu forhenværende flimmerfavorit.

Artiklen fortsætter under billedet ...

TV2’s valg om at bruge en ekstra kvinde i stedet for en mand kom ikke som et chok for Elming, som selv har været vært sammen med både 36-årige Christiane Schaumburg-Müller og 34-årige Sarah Grünewald. (Foto: Claus Poulsen)

Én ting er arbejdsopgaverne.

En anden er de mange mennesker, som blev en stor del af Elmings liv.

– Der var omkring 100 mennesker med til at bygge det op hver uge, og jeg kan godt savne de mennesker.

– Den første fredag i årets sæson sendte Rolf en video derudefra, hvor de alle sagde: ”Hej, Claus, vi savner dig”.

– Dér fik jeg en klump i halsen, erkender Elming, som især ærgrer sig over, at hans tre gode venner Rolf Sørensen, Adam Duvå Hall og Lars Christiansen danser med i år, når han ikke selv er en del af TV2’s store fredagsfest.

Elming drømmer om quiz

Hvis Elming tager et kig i krystalkuglen og drømmer sig fem år ud i fremtiden, er det da heller ikke dansen, der fylder i hans liv.

– Forhåbentlig bliver Picks.dk kæmpestort, og så kunne jeg godt forestille mig, at jeg rejste rundt i verden og besøgte de forskellige kontorer, som vi får i resten af verden, drømmer han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg tjener ikke en krone for tiden. 2018 er penge ud til opstart af virksomheden, så der bliver spist meget havregrød på Østerbro, siger Claus med et smil. (Foto: Peter Grosen)

Og så vil han da heller ikke afvise, at man får lov til at se ham på skærmen igen.

– Jeg kunne godt tænke mig at lave en større quiz eller noget mere underholdning.

– Jeg elsker quizzer og laver også quizzer til mine venner og har det skideskægt med det, fortæller Elming med et smil.

Læs meget mere om "Vild med dans" i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close