Nyheder2. november 2017

Efter sexchikane: Filmselskab forlanger Aalbæk fjernet fra von Trier-film

Lars von Triers nye film skal optages i svensk filmby - men svenskerne vil ikke have Peter Aalbæk som producent.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peter_0.jpg
 Foto: All Over Press)

Det svenske filmselskab Film i Väst vil have Peter Aalbæk fjernet fra "The House That Jack Built", hvis den fortsat skal optage i den svenske filmby Trollhättan.

Det melder filmselskabet, ifølge avisen GP, ud, efter den seneste tids debat om arbejdsmiljøet på Zentropa.

- Vi kan ikke samarbejde med Zentropa, når Peter Aalbæk Jensen er producent på vores fælles produktioner, siger Film i Västs administrerende direktør, Mikael Fellenius, til avisen.

Det hele startede, da den islandske sangerinde Björk skrev på Facebook, at hun blev krænket af en dansk instruktør i 2000. De fleste kunne hurtigt gætte, at der var tale om Lars von Trier, da han er den eneste danske instruktør, hun har arbejdet med under. Peter Aalbæk var hurtig til at afvise kritikken, og samtidig fik han også nævnt, at han selv flere gange har klasket kvindelige medarbejdere bagi.

- Hvis svenskerne kun vil arbejde med aseksuelle socialdemokrater, så er det deres ret, siger han til SVT.

Men selv om Peter Aalbæk er på dybt vand, så mener administrerende direktør i Zentropa, Anders Kjærhauge, ikke, at det kommer til at påvirke samarbejdet med Film i Väst.

Selv om Peter Aalbæk Jensen tilsyneladende har vakt stor harme i Sverige med sine udtalelser om sexchikane, så er filmselskabet Zentropas samarbejde med den svenske filmby Trollhättan ikke i fare.

- Vi har arbejdet sammen med dem i 25 år, og det er jo ikke første gang, at vi er uenige. Det løser vi, ligesom vi har gjort det før, siger Anders Kjærhauge til Ritzau og bekræfter, at Peter Aalbæk ikke længere er producent på filmen.

Sponsoreret indhold