Nyheder16. oktober 2017

Lars von Trier svarer på anklage om sexchikane

Sangeren Björk anklager den danske filminstruktør for sexchikane. "Der er intet i den her sag", svarer Lars von Trier.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/16.2.62683108.jpg
 Foto: All Over Press

Den islandske sanger Björk anklager i et Facebook-opslag en dansk filminstruktør for sexchikane, men nu svarer den anklagede, filminstruktøren Lars von Trier, igen.

- Det har ikke været tilfældet. Men at vi var rygende uvenner, det er et faktum. Til gengæld leverede hun en af de største skuespilpræstationer i mine film overhovedet, siger von Trier til Jyllands-Posten.

Overrasker det dig, at Björk kommer med den anklage nu?

- Hun har ikke bestilt andet end at beklage sig over mig, så nej, lyder svaret fra filminstruktøren.

Men skyldes hendes beklagelser, at du chikanerede hende?

- Der er intet i den her sag. Gå tilbage og se på oplysningerne, der kom ud dengang. Det var én stor konflikt. Jeg har ikke gjort det, slår han fast.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/10.321400h.jpg
 Foto: All Over Press

Björk og Lars von Trier til filmfestival i Cannes tilbage i 2000. Björk vandt prisen for bedste kvindelige hovedrollen, mens "Dancer in the Dark" vandt De gyldne palmer for bedste film. Foto: All Over Press.

Von Triers filmproducent, Peter Aalbæk Jensen, bakker von Trier op og afviser over for Jyllands-Posten Björks anklager.

- Så vidt jeg husker, var vi ofrene. Den kvinde var stærkere end både Lars von Trier og mig og vores firma til sammen. Hun dikterede alt og var ved at lukke en film til 100 mio. kr., siger Peter Aalbæk Jensen til Jyllands-Posten.

Filmproducentens udlægning af sagen stemmer dog ikke helt overens med den realitet, som Björk beskriver i sit Facebook-opslag.

- Da jeg afviste intruktøren gentagne gange, blev han sur og straffede mig, og over for sit hold skabte han et imponerende spind af løgne, hvor jeg blev fremstillet som den besværlige, skriver Björk.

Men det er ikke sådan, Aalbæk husker Björk.

- Hendes væsen var i fokus konstant. Det er mange 19 år siden, men jeg husker det stadig, som om hun var Commander in Chief. Jeg modtager derfor dette med åben mund og polypper, udtaler han.

Sponsoreret indhold