Nyheder25. november 2016

Dronningen uden Henrik: Det er selvfølgelig et savn

I forbindelse med "Nøddeknækkeren" bliver sat op i Tivoli, ser Dronning Margrethe tilbage på et år, der primært har været uden prins Henrik ved hendes side.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dronning_margrethe_noeddeknaekkeren_tivoli.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

For godt 11 måneder siden erklærede dronning Margrethe, at prins Henrik også kendt som prinsgemalen, ikke længere ville varetage så mange officielle opgaver. Med andre ord gik han altså på pension ved årsskiftet, og det har betydet, at dronningen har måtte stå for det meste selv.

- Så gør man sig så dobbelt så meget umage, og får også meget ud af det, synes jeg, har dronningen udtalt til TV2 i forbindelse med, at hun endnu en gang har været scenograf på ballet-opsætningen af "Nøddeknækkeren" i Tivoli.

Selvom dronningen ikke har noget imod at ordne opgaverne selv, har hun tydeligt mærket en forskel i prinsens fravær.

- Det er selvfølgelig et savn, at han ikke er her, men det skal jo køre videre, forklarede dronningen.

Prinsen har siden årsskiftet taget sig af få officielle opgaver, og han har i stedet brugt meget af sin tid på at rejse. Forleden var han dog til stede ved Hubertusjagten i Dyrehaven sammen med flere af børnebørnene. Han har også været på besøg i Aalborg Kongres og Kulturcenter, hvor han blandt andet afslørede skulpturen "Abstrakt torso".

Dette års opsætning af "Nøddeknækkeren" med dronningen som scenograf vises fra den første til den 30. december i Tivolis koncertsal.

Sponsoreret indhold