Nyheder 16. juni 2016

Dronning Margrethe svarer på skilsmisserygter

Dronning Margrethe blev på Færøerne spurgt direkte til rygterne om en skilsmisse fra prins Henrik
(Foto: Claus Poulsen)
  Dronning Margrethe er i disse dage på sommertogt på Færøerne og benytter besøget til at svare på spørgsmål angående de hjemlige rygter om samlivet og ægteskabet med Prins Henrik, der synes spinklere end nogensinde, efter at parret de seneste år i højere og højere grad har levet hver deres liv.  

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  I sidste uge oplyste parret i forbindelse med deres 49 års bryllupsdag, at deres guldbryllup den 10. juni næste år bliver holdt under 'private former', og at der ikke bliver nogen stor offentlig fejring.   Sammenholdt med prins Henriks pensionering, hans mange rejser uden Margrethe, hans pludselige sygdom og helbredelse i forbindelse med hendes 75 års fødselsdag, og at de netop nu opholder sig på henholdsvis Færøerne og i Frankrig, har deres manglende samliv givet næring til rygter om endnu en skilsmisse i den kongelige familie.  
  Men direkte adspurgt på Færøerne om skilsmisserygterne afviser dronning Margrethe, at hun og prins Henrik skal skilles.   - Nej, bevar mig vel, svarede dronning Margrethe ifølge BT kort og kontant, da en deltager på et pressemøde på Færøerne rent faktisk stillede et direkte spørgsmål om en mulig kongelig skilsmisse.   Dronning Margrethe blev ligeledes spurgt om begrundelsen for, at hun og prins Henrik vælger en guldbryllupsfest under 'private former'.   - Vi synes, at vi gerne ville gøre knap så meget ud af det, som vi har gjort ved andre lejligheder. Og min mands 80 års fødselsdag blev fejret på Cayx, og det kan være, vi gør noget lignende med børn og familie omkring os, siger dronning Margrethe ifølge BT.      
  Sidste år rejste Henrik sig fra sygesengen 10 timer efter at have meldt fra til en del af festlighederne i forbindelse med dronning Margrethes 75 års fødselsdag og havde da kræfter nok til en privat ferie i Venedig uden Margrethe.   Han lod sig pensionere i droningens nytårstale, hvor det stod klart, at han droppede den største del af sine offentlige pligter.  
  I foråret havde han dog kræfter nok til tre ugers ferie uden Margrethe i Egypten og en efterfølgende uge i Italien med kunstindkøb på dagsordenen.   Han meldte fra til Margrethes fætter, kong Carl Gustafs, 70 års fødselsdag, men tog til et arrangement i København samme dag.   Netop nu holder prins Henrik sommerferie på Château de Cayx, mens dronning Margrethe er på officielt besøg på Færøerne. 

Sponsoreret indhold