Nyheder23. august 2016

Anmeldere er godt underholdt af ny "Dicte"

En anmelder roser spændingen i åbningen af "Dictes" tredje sæson, mens en anden er ved at falde i søvn

Iben Hjejle 2016

Den folkekære tv-serie "Dicte" med Iben Hjejle i hovedrollen som aarhusiansk kriminalreporter vendte mandag aften tilbage til skærmen med første afsnit af seriens tredje sæson.

Og skal man tro på avisanmeldelserne, så ser det ikke helt skidt ud.

Kristian Lindberg fra Berlingske mener, at spændingskurven i tv-serien er blevet betydeligt stejlere og giver afsnittet 5 ud af 6 stjerner.

- Hvor de foregående to sæsoner af TV 2's "Dicte" afviklede krimimysterier med en tilforladelighed, der grænsede til det søvndyssende, lægger tredje sæson ud med en trykkoger af en episode, skriver Kristian Lindberg.

Hovedpersonen Dicte bliver i afsnittet sat på prøve, da hendes nye ægtemand, Bo, bliver kidnappet i Libanon og ikke er tilpas forsikret.

Veninden Anna kæmper med søvnproblemer, og politimanden John Wagner, som Dicte er blevet venner med, får besøg af sin ekskone.

Galleri med dejlige Iben Hjejle: (artiklen fortsætter under galleriet)

Iben Hjejle 2016

Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsh mener ikke, at plottet er et af de mest udspekulerede, men føler sig godt underholdt. Han giver 4 ud af 6 stjerner.

Imens kvitterer BT med en femstjernet anmeldelse.

- Jeg hører til dem, der egentlig godt kunne lide "Dictes" let underspillede provinstempo. Men jeg er decideret vild med tredje sæsons nye højdramatiske stil. Og i hovedrollen har Iben Hjejle aldrig været bedre, skriver anmelder Henning Høeg.

Hos Politiken er Henrik Palle dog mindre begejstret.

- Det. Går. SÅ. Langsomt, skriver han og giver 3 ud af 6 hjerter.

- Vi er med andre ord tilbage i det sammensurium af dagligdagskonflikter, der er en kulisse for den overordnede krimihandling i serien - og som er temmelig træls, selv om der ikke i noget omfang tales jysk, skriver Henrik Palle.

Sponsoreret indhold