Nyheder12. august 2016

Iben Hjejle: Det har Dicte lært mig

Skuespillerinden Iben Hjejle har mange roller bag sig, men især karakteren som Dicte, fra serien af samme navn, har gjort indtryk.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bb-09580.jpg
 (Foto: All Over Press)

Siden 2013 har Iben Hjejle spillet rollen som journalisten Dicte i serien af samme navn.

Og den rutinerede skuespillerinde fortæller til Ritzau Fokus, at hun gennem seriens tre sæsoner har lært sin karakter rigtig godt at kende, og at hun ligefrem beundrer flere af de egenskaber, som krimijournalisten besidder.

Især ét karaktertræk i Dicte tager Iben Hjejle med sig fremadrettet: Hvordan man er et modigt menneske.

- Det er man, når man handler uselvisk, og uden man når at tænke over, hvilke fordele der er i det for én selv. At man deler ud og altid siger, at man gerne vil hjælpe, også selv om man fysisk ikke kan, men at man tilkendegiver, at man er der for sine nærmeste. Ligesom Dicte, uddyber Iben Hjejle, og fortsætter:

- Hun er et menneske, som i tilspidsede emotionelle situationer ofte får sagt ting uden at tænke sig om. Det kan være brandirriterende, men på samme måde også befriende. Den egenskab kunne man godt tro, at jeg selv havde, men det har jeg i virkeligheden ikke, fortæller "Klovn"-skuespillerinden.

Selv om der er flere egenskaber hos karakteren Dicte, som Iben Hjejle beundrer, så afviser skuespillerinden, at hun forsøger at indlære sig nogle af sin karakters egenskaber.

- Man kan ikke tilegne sig karakteregenskaber af dem, man spiller, men man kan filosofere over dem, hvad de er for nogle mennesker, og hvilken historie de har, siger Iben Hjejle.

Tredje sæson af dramaserien "Dicte" bliver den afsluttende fortælling om journalisten af samme navn og får premiere mandag 22. august.

null

Sponsoreret indhold