Nyheder21. april 2016

Det skal den svenske lille-prins hedde

Den lille mand er allerede blevet tildelt et hertugdømme
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/4.04966105.jpg
 Foto:All Over Press)
Så kan spekulationerne om, hvad den nyfødte lille svenske prins skal hedde godt ophøre.
Det svenske hof har netop meddelt, at den lille mand får hele fire navne.
Alexander Erik Hubertus Bertil kommer Carl Philip og Sofias søn til at hedde. Det var Carl Philips far, kong Carl XVI Gustaf, der indkaldte til pressekonference på kongeslottet, hvor navnet blev afsløret.
Ved samme lejlighed blev den lille prins tildelt hertugdømmet Södermanland. Prinsens kaldenavn bliver Alexander, og det overrasker journalisten, forfatteren og kongehus-eksperten Herman Lindqvist, skriver aftonbladet.se.
Du kan se det første glimt af den lille prins - samt billeder af hans stolte forældre i galleriet herunder:

Prinsesse Sofia, prins Carl Philip, nyfødt søn (billeder af parret, bryllup samt ny søn)

– Det er meget uventet og overraskende. Der er ikke nogen svensk regent, som har heddet Alexander, men nogle af prinserne i 1800-tallet har haft det som et af deres navne. Men det er nok mode-navnet netop nu, siger Lindqvist til SVT. Prinsen kom også til at hedde Bertil - et navn, der allerede ved den lille drengs fødsel florerede som et godt bud. Og 67 procent af SE og HØRs læsere syntes, at Bertil er et flot navn, da vi spurgte onsdag. Alexander Erik Hubertus Bertil blev født tirsdag klokken 18.28 på Danderyds Sygehus. Han vejede 3.595 gram og var 49 centimeter lang ved fødslen.

Sponsoreret indhold