Åhh! Her er det første glimt af den lille svenske prins

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip blev tirsdag aften forældre til en velskabt søn.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip blev tirsdag aften forældre til en velskabt søn.

Foto: All Over

Først ventede det svenske folk på at finde ud af, om det blev en lille prins og prinsesse. Siden har folket ventet spændt på at se det første glimt af det lille, nyfødte kongehusmedlem.

Og onsdag aften kunne det stolte forældrepar – prinsesse Sofia og prins Carl Philip – endelig give det første glimt af den lille, royale guldklump, da parret forlod hospitalet på vej hjem til Drottningholm Slott med deres lille nyfødte søn.

På billedet kan man lige ane den lille guldklumps fine næsetip – og så ellers se et meget stolt forældrepar på vej hjem med deres lille søn.

Du kan se billedet – og mange flere af prinsesse Sofia og prins Carl Philip – i galleriet nederst i artiklen.

Selv om de nybagte forældre først senere på ugen vil afsløre navnet, mener svenske eksperter allerede at vide, hvad den lille royale spirrevip skal hedde.

Han skal nemlig opkaldes efter Carl Philips gudfar, Bertil.

- Carl Philip og prins Bertil var tæt knyttede, og derfor tror jeg, de vælger Bertil som barnets tiltalenavn. Han testamenterede sit hus til Carl Philip, forklarer den royale reporter Johanna Lejon fra det svenske ugeblad Svensk Damtidning.

Også Aftonbladets kongehusekspert Jenny Alexandersson peger på, at den lille royale guldklump kommer til at hedde Bertil. Kongehuseksperten mener dog, at Bertil ikke nødvendigvis bliver det første fornavn til den lille purk.

Du kan se billeder af prinsesse Sofia og prins Carl Philip i det store galleri nederst i artiklen.

- Bertil vil være fint som et af de andre navne efter Carl Philips gudfar prins Bertil. De var tætte, siger Jenny Alexandersson til Aftonbladet og tilføjer:

- Fornavnet er svært at gætte, men hvorfor ikke tn af de kongelige navne som Wilhelm og Carl Johan, lyder buddet fra kongehuseksperten.

Torsdag vil navnet på den royale guldklump blive afsløret, når kong Gustav afholder det traditionsrige konsejl på det svenske kongeslot. Foruden navnet vil kongen også afsløre, hvilken titel og hvilket hertugdømme den lille ny får tildelt.

Prinsesse Sofia fødte den lille søn klokken 18.25 tirsdag aften. Han vejede 3595 gram og målte 49 centimeter.

Du kan se billeder af prinsesse Sofia og prins Carl Philip i det store galleri herunder:

Prinsesse Sofia, prins Carl Philip, nyfødt søn (billeder af parret, bryllup samt ny søn)

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close