Eksperter ikke i tvivl: Det skal den svenske prins hedde

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia har fået en lille søn.

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia har fået en lille søn.

Foto: All Over

Først ventede det svenske folk med spænding på at finde ud af, om det blev en lille prins eller en lille prinsesse. Nu er det så navnet, der er på alles læber.

For hvad skal prinsesse Sofia og prins Carl Philips lille søn hedde? Han kom til verden tirsdag aften klokken 18.25 – og vejede 1595 gram og målte 49 centimeter.

Du kan se billeder fra pressemødet, hvor Carl Philip fortæller om fødslen, i galleriet nederst i artiklen.

Selv om de nybagte forældre først senere på ugen vil afsløre navnet, mener svenske eksperter at vide, hvad den lille royale spirrevip skal hedde.

Han skal nemlig opkaldes efter Carl Philips gudfar, Bertil.

- Carl Philip og prins Bertil var tæt knyttede, og derfor tror jeg, de vælger Bertil som barnets tiltalenavn. Han testamenterede sit hus til Carl Philip, forklarer den royale reporter Johanna Lejon fra det svenske ugeblad Svensk Damtidning.

Også Aftonbladets kongehusekspert Jenny Alexandersson peger på, at den lille royale guldklump kommer til at hedde Bertil. Kongehuseksperten mener dog, at Bertil ikke nødvendigvis bliver det første fornavn til den lille purk.

Du kan se billeder fra pressemødet, hvor Carl Philip fortæller om fødslen, i galleriet nederst i artiklen.

- Bertil vil være fint som et af de andre navne efter Carl Philips gudfar prins Bertil. De var tætte, siger Jenny Alexandersson til Aftonbladet og tilføjer:

- Fornavnet er svært at gætte, men hvorfor ikke tn af de kongelige navne som Wilhelm og Carl Johan, lyder buddet fra kongehuseksperten.

De stolte forældre vil afsløre barnets navn torsdag, når kong Gustav afholder det årlige konsejl på det svenske kongeslot.

Her vil kong Gustav både afsløre navn, titel og hvilket hertugdomme den lille ny får tildelt.

Det var tirsdag aften klokken 18.25, at prinsesse Sofie fødte parrets første barn, men den første meddelelse fra det svenske kongehus var så kortfattet, at den hverken meddelte, om det var en lille prins eller en lille prinsesse, som prinsessen havde født.

I pressemeddelelsen klokken 19.44 meddelte Rigsmarskal Svante Lindqvist blot, at prinsesse Sofia havde født ”et sundt og velskabt barn”.

Faktisk skulle der gå godt og vel tre timer, før at spændingen blev udløst. På et velbesøgt pressemøde trådte den nybagte – og meget rørte – far frem og fortalte, at hans hustru havde født en søn på 3595 gram og 49 centimeter.

Du kan se billeder fra pressemødet i galleriet nederst i artiklen.

- For min kone og jeg er dette den største ting, der er sket for os, følelserne kan ikke beskrives med ord, kærlighed er det eneste, jeg tænker på over, nu er vi en familie, sagde en tydelig følelsesladet Carl Philip. 

Se billeder fra pressemødet herunder:

Carl Philip om fødslen

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close