Nyheder 4. december 2015

Emma: - Derfor dropper jeg ’Årgang 0’

Når den nye sæson af ’Årgang 0’ løber over skærmen til januar bliver det uden jyske Emma og hendes familie.

’Årgang 0’-Emmas familie: Derfor stopper vi

Vi har fulgt dem i tykt og tyndt siden årtusindeskiftet. Men når den nye sæson af ’Årgang 0’ løber over skærmen til januar, bliver det uden Emma og hendes familie.

Den vestjyske familie har nemlig valgt at holde et ”kamera-frit” år, og det har været tiltrængt, fortæller Emma til Ekstra Bladet.

- Jeg tror vi har haft brug for det som familie, at der har været ro på, fortæller Emma, siger Emma til Ekstra Bladet, inden mor Lene supplerer:

- Det har været meget nødvendigt for os, at vi bare kunne være en almindelig familie - uden at skulle tænke på, hvornår og hvad, der skulle filmes.

Læs alt om 'Årgang 0' og alle de andre dokumentar-serier i Danmarks bedste TV-blad.

Året har derfor ikke budt på de sædvanlige kamerabesøg, som Emme og hendes familie ellers har været vant til de sidste mange år. Men året har alligevel været begivenhedsrigt for den unge pige.

Hun har været på sprogrejse og skulle også have været begyndt på en idrætsefterskole. Men en knæskade under en fodboldkamp satte desværre en stopper for den drøm – hvert fald for en stund.

- Det har været et hårdt år, tilføjer hun over for Ekstra Bladet.

Nyheden om at Emma og familien dropper ’Årgang 0’ kom dog allerede frem i foråret. Her kunne far Poul-Erik også fortælle, at det var det manglende overskud, der fik familien til at trække stikket for en stund.

(Foto: Claus Poulsen)

Emma sammen med sine forældre Lene og Poul-Erik. Foto: Claus Poulsen

- Det er en beslutning, vi har taget som familie. Vi har simpelthen ikke det nødvendige overskud lige nu. Vi har været med i de 16 år, serien har kørt og er stadig glade for at være en del af 'Årgang 0'-fortællingen, men vi trænger til en pause. Det er ikke et definitivt farvel, og vi regner helt bestemt med at vende tilbage, fortalte Poul-Erik til TV 2.

I sidste ’Årgang 0’-program, som blev sendt i januar, kunne seerne følge Emma på en af hendes helt store mærkedage: Nemlig hendes konfirmation.

Den vestjyske pige blev konfirmeret i Tarm Kirke 27. april sammen med syv kammerater fra sin nye klasse. Hun fik masser af gode gaver, god mad, og gæsterne hyggede sig gevaldigt.

Dér var kameraerne med, og de op mod 1 mio. faste seere kunne således følge med i Emmas store dag. Nu bliver næste sæson altså uden den smilende pige.

Programmet, der har kørt siden 2000, har flere udskiftninger undervejs. Da første program blev sendt, var der fem piger med: Emma, Rachel, Stephanie Matilde og Marie.

Efter første sæson valgte Marie og hendes familie dog at forlade programmet, og i 2007 fulgte Mathilde og hendes familie efter. De blev erstattet af Christian og hans familie fra Aarhus.

Du kan se et galleri med de medvirkende øverst i denne artikel.

Sponsoreret indhold