Nyheder 3. februar 2015

Årgang 0: Det vil vi være, når vi bliver voksne

Emma, Rachel, Stephanie og Christian drømmer om at læse i mange år
Af af

’Årgang 0’-Emmas familie: Derfor stopper viTeenagealderen er i den grad begyndt at banke på hos de fire 14-årige i 'Årgang 0' - og både Emma, Stephanie, Rachel og Christian har allerede gjort sig tanker om, hvad de kunne tænke sig at være, når de bliver voksne.

Og for alle er drømmen at læse videre i mange år og arbejde hårdt for at få gode uddannelser i hus.

Rachel, apotekerdatteren fra Sønderjylland, har i mange år drømt om at uddanne sig til journalist. Og drømmen lever stadig i bedste velgående:

LÆS OGSÅ: Årgang 0-Emma: Var ikke i skole i en måned

- Som jeg har sagt i mange år, så vil jeg gerne være journalist, siger Rachel til SE og HØR.

Og den fornuftige pige har da også allerede gjort meget for at komme målet om journalist-titlen et skridt nærmere.

Hun har således rejst i både Sydamerika og Tyskland for at få endnu flere sprog ind under huden, og hun har også tilbragt en uge i praktik på BILLED-BLADET. Her fik hun blandt andet mulighed for at interviewe Kandis-Johnny i forbindelse med, at han var blevet gift.

Dog er Rachel stadig i tvivl, om hun vil i praktik på et ugeblad, eller om hun vil være korrespondent i udlandet ligesom sit store idol, Ulla Terkelsen.

LÆS OGSÅ: Årgang 0: Nu rejser børnene væk

Det er ikke kun Rachel, der drømmer om at blive journalist. Også Emma fra Tarm vil gerne læse på enten Journalisthøjskolen i Aarhus, SDU i Odense eller RUC i Roskilde, som er de tre steder herhjemme, hvor du kan uddanne dig til journalist.

- Jeg tænker meget over hvad jeg skal i fremtiden, lige nu tænker jeg mest skolemæssigt, men også jobmæssigt. Jeg kunne godt tænke mig at blive journalist, siger Emma, der dog også har en anden drøm:

- Ellers vil jeg gerne være noget med matematik, da det altid har været mit yndlingsfag, siger den vestjyske pige til SE og HØR.

LÆS OGSÅ: Årgang 0-Emmas svære år: Sådan har hun det i dag

Stephanie, der bor i Slagelse, planlægger at tage en gymnasial uddannelse efter folkeskolen - og den unge pige går - lige som Emma og Rachel - med drømme om at uddanne sig inden for mediebranchen. Hun vil nemlig gerne ind på tilrettelæggeruddannelsen og havde oprindeligt overvejet at tage på efterskole for at styrke sine kompetencer:

- Men jeg droppede det igen, fordi der ikke var mulighed for at vælge de ønskede fag. Der var ikke noget indenfor det emne, som jeg gerne vil. Jeg vil jo gerne være tilrettelægger, så det skulle have været noget inden for TV og medier, men det var der ikke lige, fortalte Stephanie i en chat med TV 2s læsere efter tredje program.

LÆS OGSÅ: Årgang 0-Emma: Sådan var min konfirmation

Christian fra Aarhus har lige som de tre andre Årgang 0-teenagere store ambitioner om fremtiden. Han har længe spillet tennis på højt plan og være professionel, men en anden drøm har også været til stede hos den unge fyr. Han vil nemlig gerne hjælpe andre:

- Jeg vil gerne være advokat, siger Christian til SE og HØR.

Han håber at kunne læse til advokat på universitet i Harvard i USA.

Se billeder af de fire Årgang 0-teenagere herunder:

Sponsoreret indhold