Nyheder 26. marts 2015

’Årgang 0’-Christina: - Han sagde, han ville slå drengene ihjel

Stephanies mor taler ud om voldeligt forhold
Af af

’Årgang 0’-Emmas familie: Derfor stopper viHun har været et kendt ansigt, siden hun i 2000 for første gang tonede frem på de danske TV-skærme. Siden har vi fulgt Christina og resten af hendes familie i de populære 'Årgang 0'-programmer på TV 2.

Og nu taler Christina for første gang ud om dét, hun kalder sit livs krise: De næsten fire år, hvor hun var i et voldeligt forhold. Et forhold, der langsomt, men sikkert, pillede hende ned og gjorde hende til en skygge af sig selv.

Da Christina mødte manden, der senere blev far til hendes to drenge Romeo og William, sad han i fængsel - for vold. Alarmklokkerne burde have ringet, erkender Christina i dag i et stort interview med Ude & Hjemme:

- Jeg fatter ikke, hvordan jeg kunne involvere mig i en mand, som jeg dybest set godt vidste var farlig. Min egen forklaring er, at jeg var utrolig usikker og naiv. Jeg manglede selvtillid, og så kom denne flotte muskuløse mand. Jeg troede, jeg kunne ændre ham, gøre ham til et bedre menneske. Men man kan ikke ændre folk, siger Christina i interviewet med Ude & Hjemme.

Christina og børnene Romeo, William, Stephanie og Isabella levede sammen med manden i næsten fire år - og forholdet var præget af både frygt, jalousi og vold.

LÆS OGSÅ: Se billederne: 'Årgang 0' vender tilbage

- Han var meget kontrollerende og jaloux, og hvis jeg var væk for længe, så havde jeg været ude og kigge efter andre mænd - i hans verden, siger Christina til Ude & Hjemme og tilføjer, at hun ønskede at forlade ham, men havde svært ved det - lige som mange andre kvinder fra voldsramte forhold beretter.

- Det er meget svært at komme væk, fordi man føler sig som et nul og er bange for, hvad der kan ske, siger Christina, der heller ikke turde sige ham imod - lige indtil den dag, hvor familien stod over for at skulle flytte, og han insisterede på at familien skulle beholde deres to hunde til trods for, at de slet ikke havde plads.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-børnene afslører: Det vil vi være som voksne

Christina kendte dog sin mand godt. Hun vidste, at det efter alt at dømme ville give problemer, hvis hun åbnede munden og sagde ham imod. Men hun havde fået nok.

Christina sagde han imod, og præcis som hun frygtede, reagerede hendes mand resolut: Pludseligt holdt han hende om halsen med den ene arm og slog hende i hovedet. Børnene befandt sig på deres værelser. De så ikke det voldelige optrin, men de hørte det.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-Stephanie har fået en kæreste

Episoden blev vendepunktet for Christina, der flyttede fra den voldelige mand. Hendes eksmand Christian hjalp familien med at finde en ny lejlighed, men den uhyggelige fortid spøgte stadig - eller rettere: Hendes voldelige eksmand opsøgte hende stadig - og med ubehagelige trusler:

- Han sagde forfærdelige ting. At han ville slå drengene ihjel, så jeg kunne lide resten af mit liv. Det var det værste. Jeg vidste jo, hvad han kunne finde på, siger Christina til Ude &
Hjemme
og tilføjer, at den efterfølgende tid - foruden truslerne - også var præget af en hård kamp om samvær i Statsamtet.

Heldigvis fandt Christina i en ny - og ordentlig - fyr, politimanden Jeppe. Og den voldelige eksmand modtog en fængselsdom på tre måneder.

I dag bor Christina i Sverige sammen med sin nye fyr Jeppe og ungerne.

Herunder kan du se billeder af 'Årgang 0'-børnene:

Sponsoreret indhold