Nyheder26. oktober 2017

“Den store bagedyst”-Jacob: Frankofil og eventyrlysten

– Jeg har altid været frankofil. Så jeg flyttede til Paris, hvor planen var, at jeg bare skulle bo i et år, fortæller "Den store bagedyst"-Jacob, der endte med at bo i byernes by i tre år.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/den-store-bagedyst-jacob.jpg
 Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

"Den store bagedyst"-deltager, Jacob Lund Hjort, har trods sin unge alder et meget imponerende cv.

Den 31-årige amatørbager har nemlig prøvet masser af ting, siden han blev student i Viborg i midten af 00’erne.

Han har flirtet med moderne græsk på KU, arbejdet i lufthavnen, Frankrigs Turistråd og DSB, men har altid haft tid til at dygtiggøre sig i køkkenet.

Inden Jacob fik Frankrig helt ind under huden, boede han et år i USA, hvor han var udvekslingsstudent, men en hjemtur og en afsluttet handelsskoleeksamen senere trak udlandet igen.

– Jeg har altid været frankofil. Så jeg flyttede til Paris, hvor planen var, at jeg bare skulle bo i et år, indtil jeg fandt ud, hvad jeg skulle læse. Jeg endte med at blive tre år i Paris, hvor jeg arbejdede forskellige steder. Jeg er bare vild med Frankrig, forklarer Jacob, men erkender samtidig, at man aldrig kommer til at tjene gode penge uden uddannelse i byernes by.

Derfor var han mere end klar på et nyt eventyr efter tre år i Frankrig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/den-store-bagedyst-jacob1.jpg
 Foto: Privat
Her er Jacob fanget foran en fransk metrostation. (Foto: Privat)

– Det var faktisk lidt vildt, for min franske ven og jeg havde besluttet at flytte til London. Vi kunne bo hos hans tante, og han var model, så han havde masser af job. Vi havde pakket alle vores ting og havde sagt vores lejlighed op. Vi tog toget med alle vores kufferter direkte fra Paris. Men samme dag som vi ankom til hans tante, kunne jeg bare mærke, at det ikke var rigtigt, så jeg sagde: ”Hør her, Patrice – det her kan jeg ikke alligevel”. Jeg orkede ikke at starte forfra et nyt sted igen. Så samme aften kontaktede jeg min gamle engelsklærer, der var flyttet fra Hobro til København, og spurgte, om jeg kunne bo hos hende. Og det kunne jeg godt, så jeg fløj hjem dagen efter, afslører han.

Siden har Jacob taget en bachelor fra CBS, men det er jo aldrig for sent at lære nye ting, så han har netop kastet sig over et forløb som trainee.

– Nu arbejder jeg i et firma, der importerer og eksporterer kød. Jeg er ansat til at varetage det fransktalende Vestafrika. Og så laver jeg masser af kager on the side.

Se "Den store bagedyst" hver onsdag kl. 20.00 på DR1.

Læs mere om Jacob Lund Hjort i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold