Nyheder8. november 2017

Kirsten fra ”Den store bagedyst”: Blev bagedronning på cykeltur

Når pengene er knappe, er det godt at have anden form for kapital, når man rejser rundt i USA på to hjul. Og det havde Kirsten fra ”Den store bagedyst”.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/den-store-bagedyst-kirsten-thur-1.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

I 2016 kastede Kirsten Thur, der lige nu er aktuel i det populære kageprogram "Den store bagedyst", sig ud i noget af et eventyr.

Efter endt uddannelse på universitetet ville den unge fynbo ud at rejse, men pengene var små.

– Jeg havde været ved vestkysten, men USA’s østkyst havde jeg aldrig oplevet. Jeg fløj til Boston, men jeg havde ikke vildt mange penge. Min barndomsven cyklede op og ned ad østkysten, og han foreslog, at det kunne jeg da også bare gøre. Så det besluttede jeg at gøre, og en måned senere var jeg i Boston, købte en cykel og cyklede til Key West. Det er 3500 kilometer, siger Kirsten Thur til SE og HØR, da vi møder hende i lejligheden i Brønshøj.

- Jeg lavede en hjemmeside, så man kunne følge min tur. Den side var lidt mit sikkerhedsnet, fordi jeg rejste alene. Mine forældre kunne altid se, hvor jeg var, siger amatørbageren.

Artiklen fortsætter under billederne …

https://imgix.seoghoer.dk/den-store-bagedyst-kirsten-thur-4.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

– Jeg elsker at lave fyldte chokolader. Det er allermest mig. Og så er jeg vild med kager med syre i, fortæller Kirsten Thur. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Rejsen gav hende ikke kun mange kilometer i benene, men også endnu mere erfaring i køkkenet, som hun nu nyder godt af i bedste sendetid.

– Turen tog lidt under to måneder, og det var en vild tur. Det var faktisk livsfarligt at cykle den rute. Men det var megafedt, fordi jeg sov hos andre cyklister, hvor de stillede en seng til rådighed, så jeg overnattede hos nye hver dag. Man skal bare selv gøre det samme, når man kommer hjem. Jeg sagde altid, at hvis de havde materialer i køleskabet, kunne jeg bage til dem. Så jeg fik bagt rigtig meget på min tur, afslører den unge dame.

Hun nåede at være hjemme i to dage, før det gik løs med ”Den store bagedyst”. Derefter fulgte en flytning til København, og lige nu arbejder Kirsten i Tivoli og bruger ellers tiden på at overveje sin fremtid.

Se Kirsten fortælle om forklæder, cykeltur og mærkater på alt i videoen.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Følg Kirsten og resten af "Den store bagedyst"-deltagerne hver onsdag kl. 20.00 på DR1.

Læs hele interviewet med "Den store bagedyst"-Kirsten i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold