Nyheder 26. juni 2016

Dansk poppige: Jeg slår mig aldrig ned

Sangerinden Aura har boet i flere af verdens afkroge og er for nysgerrig til at slå sig ned
Foto: Thomas Laursen)

Den danske popsangerinde Aura har bogstaveligt talt været her, der og alle vegne. Da hun var lille, sejlede hun på verdenshavene med sine forældre, indtil de bosatte sig på Bornholm. Siden har hun lagt sit hoved på puden i blandt andet Australien og Japan, og i USA. For tiden bor hun dog i Danmark.

Spørger man hende selv, kommer listen af lande sikkert til at blive længere. For hun har indset, at hun nok altid vil have lyst til at prøve endnu et udlandseventyr.

- Jeg er alt for nysgerrig til nogensinde at slå mig ned. Men jeg kunne sagtens forestille mig at bo fast i Danmark igen, for det er her, jeg har mine dybeste rødder og finder ro, og her er så gode og ærlige mennesker, siger "Geronimo"-sangerinden.

For øjeblikket er hun tilbage ved sine rødder for at spille en håndfuld koncerter på dansk grund. Torsdag eftermiddag indtog hun Tinderbox i Odense, men hendes engelsksprogede sangtekster på numre som "Something from nothing" og "In love with the world" vidner om, at hun altid længes efter et nyt eventyr.

- Jeg flyttede til USA og boede der i en periode, fordi jeg havde lyst til en udfordring og gerne ville se den anden side af verden. På en eller anden måde har det altid været min grundessens, siger Aura.

Og selv om hun havde svært ved at forstå amerikanerne i starten, endte de med at vinde hendes hjerte. Især, fordi hun  gennemskuede, at de ikke er overfladiske, men bare har en helt anden måde at være høflige på i forhold til danskere.

- Jeg vil vove at påstå, at du kan flytte til Istanbul og føle dig ligeså fremmed, for de har en helt anden måde at leve på. Det tog mig et par år at læse kulturen, men nu er jeg helt vild med amerikanernes måde at gøre tingene på. De kalder en spade for en spade, forklarer hun.

At være ligefrem er en lærdom fra USA, Aura har taget med sig tilbage til Danmark. Derfor er hendes nye single "Love somebody" fyldt med følelser uden omsvøb, ligesom hendes kommende album også bliver.

- Sangene bærer præg af et knust hjerte, og jeg har været rigtig vred. Men albummet handler også om, hvordan jeg skal få mit liv til at fungere som sådan en moderne sigøjner, og hvordan man kommer igennem livet helskindet, fortæller Aura.

Auras næste album har endnu ikke fået en titel, men udkommer til efteråret.

Sponsoreret indhold