Nyheder 21. april 2016

Aura opgiver kampen mod Janus Friis – men risikerer kæmpebøde

Sangerinden Aura har ifølge Ekstra Bladet opgivet kampen mod sin eksforlovede Janus Friis. Han kan dog stadig ende med at give Aura en kæmpebøde, hvis hun udebliver til eventuelle retsmøder
Foto: Mikael Rieck

De havde planer om at leve lykkeligt til deres dages ende – men forholdet mellem sangerinden Aura og Skype-milliardæren Janus Friis endte alt andet end lykkeligt. I omkring et år har eksparret ligget i bitter strid med hinanden.

Janus Friis har blandt andet sagsøgt sin tidligere forlovede for et svimlende millionbeløb, i alt 21,6 millioner kroner. Og så er Aura, der bærer det borgerlige navn Maria Louise Joensen, også blevet stævnet i to sager.

Nu meddeler sangerindens advokat – Bjarke Vejby – til Ekstra Bladet, at Aura opgiver kampen og har kastet håndklædet i ringen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Hun har ikke råd til at fortsætte krigen, som også i denne sag bliver mere og mere truende og aggressiv, siger advokaten Bjarke Vejby til Ekstra Bladet.

Sagen har nemlig drænet Aura for store beløb – og det kan endda ende med at koste hende endnu flere penge, vurderer advokaten over for Ekstra Bladet.

For dukker Aura ikke op til retsmøderne, der vil blive afholdt i USA, kan Janus Friis’ advokater få trumfet en udeblivelsesdom igennem. Og det vil kun gøre ondt værre for Auras økonomiske situation.

- Konsekvensen bliver, at Janus Friis’ advokater i den sag nu vil gå efter struben på hende ved at prøve at få en udeblivelsesdom, gennemføre økonomiske sanktioner, søge at hindre hende i at optræde eller erhverve indkomst i USA eller andre steder på kloden hvor en amerikansk udeblivelsesdom kan håndhæves, siger Bjarke Vejby til Ekstra Bladet.

Ifølge avisen kan bøder for ikke at møde op til retsmøder løbe op i halvanden million dollars – svarende til over 9,8 millioner danske kroner.

I en af de to sager er det sågar hendes eget firma, der har stævnet hende. Janus Friis overtog i februar sidste år nemlig kontrollen med Auras firma ved hjælp af en ”mystisk manøvre”, hvor Aura blev fjernet som direktør i firmaet, uden at hun vidste det. Dette betyder blandt andet, at Janus Friis i dag kontrollerer rettighederne til Auras seneste album.

Skype-milliardæren friede til Aura i 2013, men parret endte med at gå hver til sit i 2015. Bruddet endte i en bitter strid, hvor Janus Friis sagsøgte sin eksforlovede for i alt 21,6 millioner kroner – og så forlanger Skype-milliardæren også, at Aura returnerer en række ”kærlighedsgaver”, som hun fik under sit forhold til Janus Friis. Blandt andet en forlovelsesring med ægte diamanter til en værdi af over tre millioner kroner.

Sponsoreret indhold