Nyheder29. maj 2015

Lise Nørgaard: Sådan skulle Matador være fortsat

Lise Nørgaard er hovedkvinden bag "Matador". Læs hvordan serien skulle være fortsat, hvis det stod til hende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/web1_matador_aop.jpg
 All Over Press

Matador har været genudsendt igen og igen, og mange kan næsten de 24 afsnit udenad.

Men hvordan skulle serien havde udviklet sig, hvis den var ikke var stoppet efter 24 afsnit? Forfatteren Lise Nørgaard, som står bag den populære serie, gav sit bud, da hun deltog i programmet ‘Forfra med Jeppesen’ på Radio24syv.

Lise Nørgaards populære Korsbæk-historie havde nemlig oprindeligt 48 afsnit, som skulle slutte med Maude og Hans Christians guldbryllup - herunder kan du læse, hvordan serien i de sidste 24 afsnit ville have udviklet sig:

Ifølge Lise Nørgaard ville efterkrigstiden byde på udfordringer for familien Varnæs og deres stilfærdige tilværelse i Korsbæks hovedgade, da et diskotek bliver åbnet i nabobygningen. De flytter derfor ind i et hus ved stranden.

Mere overraskende er det dog, at Maude og kogekonen Laura ender på samme plejehjem, som de længst overlevende. Her bruger de tiden foran Lauras fjernsyn, hvor de snakker gamle dage og drikker kaffe. Kogekonen kan dog ikke lægge gamle vaner af sig og bliver ved med at kalde Maude "De" eller "fruen".

I familien Skjern bringer de nye tider også forandring. I seriens 24. afsnit opstår der stort drama, da Mads finder ud af, at sønnen Daniel er homoseksuel. Ingeborg truer med at forlade Mads, men familien splitter dog aldrig op ifølge Lise Nørgaard. Mads bliver af familien presset til at forsone sig med sønnen, så der igen hersker fryd og gammen på overfladen i den Skjern’ske familie.

[node:aller-related-content]

Daniel bliver en berømt modeskaber og kommer til at arbejde i et modehus i Paris, mens Mads fortsætter med at udvide med supermarkeder i flere europæiske lande og bygger et ældrehjem og en børnehave i Ingeborgs navn.

Hos Agnes og ”Røde” sker der også store forandringer. ”Røde” falder endelig til nogenlunde til ro i Korsbæk, som Agnes ønskede det, og ender som byrådsmedlem – først som kommunist, senere som SF’er.

Agnes bliver ansat hos Mads Skjern, og børnene Aksel og Knud klarer sig godt som henholdsvis akademiker og økonom. Frøken Jørgensen bliver boende som husbestyrerinde, selvom hun og ”Røde” stadig ikke kan enes. Efter hendes død er sorgen dog stor hos herren i huset.

Jernbanecaféen lukker, og stamstedets trofaste trio bestående af Oluf Larsen, ”Røde” og ”Fede” må flytte til en bodega i hovedgaden. Oluf Larsen og hans Katrine flytter også ind til Korsbæk by for at være tættere på familien.

Til gengæld bliver Korsbæk et par beboere fattigere, da Kristen Skjern og Elisabeth Friis flytter til København. Her lever de helt anderledes liv med spændende bekendtskaber.

Sådan lød forfatterindens eget bud på, hvordan serien skulle være fortsat efter 1947, hvor sidste afsnit slutter. Har du gode bud på, hvordan serien kunne være fortsat? Deltag i snakken på vores Facebook-side herunder.

Kilde: http://sondagsavisen.dk/kendte/2013-03-01-sadan-fortsaetter-matador/

Lise Nørgaard havde faktisk 48 afsnit i alt i den populære Matador-serie. Er du ked af, at de sidste afsnit aldrig blev til noget?

Posted by SE og HØR on Saturday, 30 May 2015

Sponsoreret indhold