Nyheder10. november 2014

Clemens med på 1864-bølgen

Den danske rapper har lavet et nyt nummer over krigssangen ”Sønner af de slagne”
https://imgix.seoghoer.dk/media/432fbbe9cf9241079b861d9c7b0cf13e.jpgSøndag efter søndag samles mange danskere foran skærmen for at følge de historiske begivenheder omkring året 1864 i DR's dramaserie af samme navn.

Nu har det skæbnesvangre slag ved Dybbøl også inspireret den danske rapper Clemens.
Han har nemlig skrevet et nummer inspireret af Johannes V. Jensens digt "Sønner af de slagne", der netop omhandler den historiske krig mod Tyskland.

LÆS OGSÅ: Clemens lover 1.000 kroner væk

Singlen, der vil være på Clemens kommende album, har rapperen netop gjort tilgængelig på sin Facebook-profil.

- Da jeg er bange for, at mit album ikke når at udkomme i år, får I hermed en ganske gratis lytter, skriver Clemens og fortsætter:

- Digtet er stadig aktuelt, og derfor har jeg lånt titlen og skrevet en sang om emnet. Håber I kan lide mit lille bidrag til dette historiske år, skriver han på Facebook.

LÆS OGSÅ: Clemens: Havde et enormt selvhad

Nummeret, der handler om at føle sig tynget af mindreværd og fremtidsfrygt, tager udgangspunkt i digterens fortolkning af den stemning, der herskede i Danmark efter nederlaget til tyskerne i 1864.

- 150 år siden vi fik bank på banken, og man bli'r stadig skræmt ved tanken, lyder det blandt andet i Clemens sang "Sønner af de slagne".

LÆS OGSÅ: Clemens: Jeg tror på den eneste ene

- Vi er sønner af de slagne, en nederlagsnation, min mest loyale ven for livet, er mit mindreværd, et gespenst der går igen, fra generation til generation, for hvis man intet er, kan man så være no'en...?, spørger han i sangen.

Clemens har sidst udsendt singlen "Øjenåbner", som han selv beskriver som noget af det mest hudløse og ærlige, han endnu har udgivet.

Lyt selv til nummeret "Sønner af de slagne" her.

Sponsoreret indhold