Nyheder14. november 2018

Cana Buttenschøn: - Mine strækmærker er en del af mig

Thomas Buttenschøns ekskone, Cana Buttenschøn, hudløst ærlig om løs hud
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/cana-buttenschoen-14112018.jpg
 Foto: Aller Media

Jordemoderen, bloggeren og musikeren Thomas Buttenschøns ekskone, Cana Buttenschøn, står modigt frem på sin blog og viser en af de mere tabuiserede og hengemte sider ved graviditet og fødsel.

Det sker under overskriften "Mig og min rynkede mave", hvor hun skriver om sin mave og sit forhold til den både før og efter fødslerne af sine to sønner.

Hun indleder ærligt om sin spiseforstyrelse i teenagetiden.

- Som lille teenager led jeg af en spiseforstyrrelse under hvilken, da det stod værst til, jeg kun tillod mig selv højest at drikke tre slurke vand ad gangen. Det gjorde jeg fordi jeg ellers (bildte mig selv ind at man) kunne se en lille bule på min mave. En lille bule, som selvfølgelig var “endnu værre”, når den af og til var “fyldt” med mad. Det bedste jeg vidste var, når jeg om aftenen lå i min seng og med hænderne kunne mærke at min mave var helt tom. Jeg vejede dengang ikke stort andet end 40-45 kilo og jeg var frygteligt syg. Mit selvbillede især, var sygt, skriver hun om perioden med spiseforstyrrelsen, som hun heldigvis kom over.

Da hun senere i livet blev gravid var hun lykkelig.

- Jeg elskede transformationen i min krop. Den store mave og mine til stadighed lange og rimeligt tynde ben, kastede usædvanligt mange komplimenter af sig og jeg solede mig i hver og én. For første gang nogensinde følte jeg, at min krop var rigtigt smuk, skriver Cana Buttenschøn.

Efter fødslerne af de to sønner blev Cana Buttenschøns forhold til sin mave mere afmålt.

-… Og så fik jeg strækmærker. Ikke bare strækmærker, men usædvanligt mange strækmærker. Ej hvor var jeg altså ked af det! Som årene gik, lærte jeg at leve med min arrede mave. Jeg jokede tit med den og forsøgte nok i virkeligheden allermest at overbevise mig selv om, at den var ok som den var. At jeg var ok. Det var jeg bare ikke, skriver Cana Buttenschøn.

https://imgix.seoghoer.dk/cana-buttenschoen-thomas-but.jpg

Cana Buttenschøn har to sønner med eksmanden Thomas Buttenschøn. (Foto: Claus Poulsen)

Hun beskriver usikkerheden ved at tage tøjet af foran en ny mand efter sin skilsmisse og tankerne om, at mænd vil flygte bort fra den arrede mave med et maveskind, der med hendes egne ord kunne sidde på en 80-årig.

Hun er dog kommet overens med sin mave.

- Jeg har ikke brug for løgne, vigen udenom eller for at få at vide at min mave er smuk, men jeg har brug for anerkendelse for det og den jeg er – og mine strækmærker, ja, de er altså blevet en del af mig og jeg elsker de to drenge, der er fulgt med i kølvandet på dem og så er der vel sådan set ikke så meget mere at sige om den sag, slutter Cana Buttenschøn blogindlægget, der er illustreret med flere billeder af hendes mave og strækmærker.

Og det ser ud som om, at hun har ramt plet med indlægget og italesat følelser mange kvinder går rundt med.

Det tyder de mange positive kommentarer til indlægget på.

Det er et gennemgående træk, at Cana Buttenschøn er 'modig' og 'sej', når hun fortæller om og viser sine strækmærker frem.

Du kan læse hele det meget ærlige blogindlæg her.

Sponsoreret indhold