Brittas datter tænkte ikke over kontant køb af Audi til en halv million

Samina og Jamilla Hayat udtalte i interviewet i aften, at de ikke fandt grund til at undre sig over moderens store betalingsvillighed.

Samina og Jamilla Hayat udtalte i interviewet i aften, at de ikke fandt grund til at undre sig over moderens store betalingsvillighed.

Foto: Kanal 5

 

En Audi købt kontant for en halv million, årets dyreste springhesteføl i 2007 til 175.000 kroner, en Range Rover og en VW Touran i carporten, starthjælp til hestevirksomheder i Tyskland og Holland, kortsigtede lån for 18 millioner kroner til Samina Hayats hestevirksomhed i Holland, et sommerhus med pool, bil etc. i Sydafrika  og køb af 50-60 heste, hvoraf nogle kostede op til 100.000 euro (750.000 danske kroner, red.).

Det er blot nogle af de mange køb eller pengeanbringelser, som den svindelsigtede 64-årige kontoransatte Britta Nielsen angiveligt har foretaget gennem årene med nogle af de 111 millioner kroner, som hun er sigtet for at have taget fra satspuljerne, der er tiltænkt landets mest udsatte personer.

Og hendes døtre, 31-årige Samina og 34-årige Jamilla, var angiveligt af den opfattelse, at de mange penge, som moderen postede i dem, stammede fra heldige investeringer i værdipapirer, arv fra deres afdøde pakistanske far og en livsforsikring.

Det fremgik af et interview i aften på Kanal 5, der har talt med de to søstre, efter at de fik ophævet navneforbuddet i sagen for at fortælle deres egen historie.

Både døtrene og deres bror Jimmy er sigtet for hæleri i forbindelse med de mange penge, der er forsvundet fra satspuljerne.

De beskrev en tryg og god barndom, hvor pengene ikke var store.

Britta Nielsen var kontoransat på deltid i Socialstyrelsen og faderen avancerede ifølge døtrene fra produktionsarbejder på Coca Cola til mellemleder på produktionslinjen på Carlsberg i Fredericia.

- Vores far kunne finde på at levere et læderbælte til 300 kroner han havde fået i fødselsdagsgave retur, fordi han syntes det var for dyrt.

- Hvis der blev talt om penge derhjemme, var det om, hvordan man sparede penge, fortalte døtrene i kor.

Da faderen døde i 2005 eskalerede den efterladte families pengeforbrug.

- Mor sagde, at far havde efterladt en stor arv, siger Jamilla.

- Jeg ved ikke, hvor stor arven var, supplerer Samina.

- Men mor sagde, at arveafgiften var meget stor, og så tænkte jeg, at arven måtte være stor, siger Jamilla.

De havde aldrig haft bil, mens faderen levede, men fik pludselig flere biler af den dyre slags.

Men ingen af døtrene undrede sig over, hvor pengene kom fra og henviste igen til arven fra faderen.

Ligeledes var det med købet af et hus med pool i Sydafrika - pigerne stillede ikke spørgsmål ved, hvor pengene kom fra.

I interviewet kom det frem, at den ride-og hesteglade Samina blandt andet har stået opført som direktør for en virksomhed i Holland, der beskæftiger sig med køb og salg af heste.

Virksomheden blev etableret i 2012 og skulle være Saminas bevis poå, at hun kunnne stå på egne ben, efter at hun - med sin mors støtte - havde været involveret i en lignende virksomhed i Tyskland.

Hun anslår, at hun har købt op til 60 heste gennem tiden.

I forbindelse med virksomheden i Holland fik Samina 18 millioner kroner i kortsigtede lån til virksomheden i dens første få leveår.

Hun spekulerede ikke over, hvor pengene, der aldrig er blevet betalt tilbage, kom fra.

- Mor hjalp mig i gang i Holland. Jeg har aldrig skullet tage stilling til de ting med penge. Jeg kan godt se i dag, at det lyder mærkeligt, at jeg bare har siddet som direktør og skrevet under på noget, som jeg ikke har sat mig ind i, siger Samina, da intervieweren konfronterer hende. 

Samina bliver også konfronteret med et konkret pengeforbrug i virksomheden i Holland på otte millioner kroner fra 2012-2015.

- Hvad er de brugt på?, vil intervieweren vide.

- Det lyder voldsomt. De er er vel brugt på drift, svarer Samina vagt.

Da Jamilla på et tidspunkt skal have en bil - en Audi - fra ny, hjælper Britta hende med pengene.

Bilen koster omkring en halv million kroner.

- Mor siger, at jeg ikke skal betale den høje rente i banken, så hun låner mig pengene, så jeg kan købe bilen kontant. Jeg skulle så betale hende, når jeg var færdig med min gode uddannelse, men nu er bilen beslaglagt, siger Jamilla.

Interviewet fortsætter i samme rille med døtrene som de uvidende forbrugere af millioner af kroner som tilsyneladende stammer fra heldige investeringer i værdipapirer og arven fra den produktionsansatte far.

- Hvis man lægger alle tallene, der hidtil har været fremme, sammen, når man ikke op på 111 millioner kroner, som der angiveligt er svindlet for. Hvor er resten af pengene?, spørger intervieweren.

- Det nummer (beløb, red.) kan slet ikke passe, svarer Jamilla.

Du kan se et klip fra interviewet herunder:

 

 

Se hele interviewet her.  

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close