Selv sigtet i sagen: Nu står Britta Nielsens døtre frem

Britta Nielsens døtre Samina og Jamilla Hayat står frem på TV onsdag aften.

Britta Nielsens døtre Samina og Jamilla Hayat står frem på TV onsdag aften.

(Foto: Discovery Networks Danmark)

Nu får vi for første gang ord fra nogle af hovedpersonerne i Danmarks nok største svindelsag nogensinde.

I aften står Samina og Jamilla Hayat – døtre af svindelsigtede Britta Nielsen – frem i et Kanal 5-program klokken 21.

Indtil nu har de to døtre været underlagt navneforbud, men det blev fjernet her til morgen. Begge døtre er sigtet for hæleri af ’særlig grov beskaffenhed’ og har selv valgt at fortælle deres version af sagen i programmet, der altså vises i aften.

I programmet ”Brittas døtre taler ud” løfter Samina og Jamilla Hayat for første gang sløret for et liv med luksusrejser, dyre biler og konkurrenceheste for millioner - og hvordan de hårdnakket hævder, at de ikke har været bevidste om deres mors svindleri.

De to døtre kommer også ind på det enorme chok, de oplevede, da de blev sigtet for en forbrydelse, som de ikke mener, at de har begået. 

Artiklen fortsætter under billedet...

Britta Nielsens døtre Samina og Jamilla Hayat vælger nu at stå frem.

Britta Nielsens døtre Samina og Jamilla Hayat vælger nu at stå frem. Foto: Discovery Networks Danmark

- Lige meget hvor angstprovokerende det måtte være at stå frem med ansigt og navn, så er man nødt til at gøre det i forhold til den hetz, der er kørt, og alle gisningerne. Vi vil gerne have vores version ud, siger Samina Hayat i interviewet til Kanal 5.

Sagen om svindel for over 110 millioner kroner blev offentlig kendt 9. oktober, da 64-årige Britta Nielsen blev sigtet for at have bedraget sig til den store sum penge fra sin arbejdsplads i Socialstyrelsen.

Foruden Britta Nielsen og hendes to døtre er også Britta Nielsens søn, Jimmy, sigtet i sagen. Det er politiets opfattelse, at børnene har modtaget betydelige mængder af de svindlede penge – penge som de ifølge politiets sigtelse vidste kom fra deres mors millionsvindel.

Artiklen fortsætter under billedet...

Britta Nielsen efter sin anholdelse i Sydafrika. Foto: Ritzau Scanpix

De to døtre fortæller ifølge programmet på Kanal 5, at deres levestandard ændrede sig i 2005, da faderen døde. Det var desuden tre år efter, at Britta Nielsen ifølge sigtelsen begyndte at bedrage sin arbejdsplads.

Til Kanal 5 fortæller 31-årige Samina Hayat, at hun siden 2007 har købt og solgt op mod 60 konkurrenceheste. Priserne har været op til 100.000 euro per styk eller næsten 750.000 danske kroner per styk. 

Pengene til de mange heste kom ifølge Samina Hayat fra hendes mor.

34-årige Jamilla Hayat tilføjer, at hun har modtaget en halv million kroner til køb af en bil af sin mor.

Trods de dyre vaner afviser Britta Nielsens døtre, at de har kendt til den påståede kriminalitet begået af Britta Nielsen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Britta Nielsen fotograferet i henholdsvis 2007 og 2018.

Svindelsigtede Britta Nielsen fotograferet i henholdsvis 2018 og 2007. Foto: Ritzau Scanpix og Ridehesten.dk 

- Jeg kan godt forstå, at man tænker, det virker helt ekstremt. Hvorfor er der ikke nogen klokker, der har ringet? Men for os har det været sådan gennem hele vores liv. Det har ikke været på en gang, at de her ting er blevet købt. Det er sket gradvist, siger Jamilla Hayat i programmet, der suppleres af sin lillesøster:

- Man sætter ikke spørgsmålstegn ved noget, når det kommer fra ens mor. Man stoler på sin mor, siger hun. 

Programmet "Brittas døtre taler ud" sendes i aften klokken 21 på Kanal 5.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close