Nyheder10. november 2018

Kan ryge 8 år bag tremmer: Her er sigtelsen mod Britta

Britta Nielsen er sigtet for groft databedrageri
https://imgix.seoghoer.dk/retten.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Britta Nielsen er her til formiddag i retten på Frederiksberg.

Her er sigtelsen mod hende blevet læst op, inden dørene til rette blev lukket for offentligheden.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Britta Nielsen bliver sigtet for databedrageri af særlig grov beskaffenhed ved i perioden 2002 til september 2018 at skaffe andre eller sig selv vinding ved at have ændret, tilføjet eller slettet oplysninger, står der blandt andet i sigtelsen, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge sigtelsen er det stadig 111 millioner kroner, der er tale om.

Britta er sigtet efter §279a og §286 stk. 2. i straffeloven.

De to paragraffer lyder som følgende:

§ 279 a: For databedrageri straffes den, som for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding retsstridigt ændrer, tilføjer eller sletter oplysninger eller programmer til elektronisk databehandling eller i øvrigt retsstridigt søger at påvirke resultatet af sådan databehandling. § 286 stk. 2: Straffen kan stige til fængsel indtil 8 år, når de i §§ 278-280 og 283 nævnte forbrydelser er af særligt grov beskaffenhed navnlig på grund af udførelsesmåden, eller fordi forbrydelsen er udført af flere i forening, eller som følge af omfanget af den opnåede eller tilsigtede vinding, eller når et større antal forbrydelser er begået. Britta Nielsen kan altså få op til otte års fængsel, hvis hun bliver dømt for de forhold, som hun er sigtet for.

Anholdt i mandags

Britta Nielsen blev anholdt mandag morgen i Sydafrika, og hun ankom til Danmark i går lige over middag.

Den 64-årige blev anholdt i en lejlighed i den sydlige del af Johannesburg og skete på baggrund af oplysninger fra SØIK. Anholdelsen skete omkring kl. 05.30 dansk tid, stod der i en pressemeddelelse efter anholdelsen.

Torsdag var Britta Nielsen i retten i Sydafrika, hvor hun fremstod både tynd og bleg.

Videokameraerne snurrede og kameraerne knipsede, da den svindelsigtede Britta Nielsen torsdag blev fremstillet i retten i Randburg i Johannesburg.

Her blev det besluttet, at fynboen – der er sigtet for at have svindlet med offentlige midler for 111 millioner kroner – allerede senere samme aften kunne sættes på et fly med kurs mod Danmark.

Sponsoreret indhold