Brian Holm i retten i dag: Her er anklagen mod ham

Brian Holm skal onsdag være i retten på Frederiksberg

Brian Holm skal onsdag være i retten på Frederiksberg

Foto: Lars LaursenBrian Holm skal i dag - kl. 09:30 - indfinde sig på anklagebænken i Retten på Frederiksberg, hvor den tidligere cykelrytter er blevet tiltalt for blufærdighedskrænkelse af en pige under 12 år.

Ifølge anklageskriftet, som BT har set, er den 51-årige tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør tiltalt for blufærdighedskrænkelse efter straffelovens § 232, stk. 1, 2 led.

Af anklageskriftet fremgår det, at Brian Holm mellem kl. ca. 03.00 og 05.00 om natten den 26. april 2014 havde et "uanstændigt forhold, herunder ved udnyttelse af sin fysiske eller psykiske overlegenhed" over for en 7-årig pige.

LÆS OGSÅ: Nu er Brian Holm tiltalt

LÆS OGSÅ: Derfor brød han sit eget navneforbud

LÆS OGSÅ: Brian Holm sigtet for at sexkrænke pige

Pigen befandt sig i cykelrytterens hjem, hvor han ifølge anklagen flere gange trak trusserne af pigen, så hendes skridt blev blottet. Desuden skal han ifølge anklageskriftet havde forsøgt at sprede pigens ben samt klappe og berøre hende kortvarigt i skridtet. Brian Holm forsøgte også at tage billeder af den 7-årige, står der i anklageskriftet.

Anklageren kræver, at Brian Holm bliver straffet med fængsel. Blufærdighedskrænkelse, som Brian Holm er tiltalt for, kan efter straffelovens § 232 give op til fire års fængsel.

Brian Holm har hele tiden nægtet sig skyldig - og gør det stadig, oplyser hans advokat Karoline Døssing Normann.

Cykelstjernen valgte selv at bryde navneforbuddet i sagen og stillede op til et pressemøde tirsdag den 27. maj:

Det gjorde han, fordi hans familie - og i særdeleshed hans datter - har lidt under sagen.

- Hun blev spurgt, om hendes far er kriminel, og andre børn tvang hende til at gøre noget, hun ikke havde lyst til, fortalte Brian Holm på pressemødet.

Cykelstjernen var meget berørt af situationen. Hans stemme knækkede over, da han fortalte om datterens kedelige oplevelser med skolekammeraterne.

- Når det begynder at gå ud over mine børn, og når jeg ikke kan gøre andet end at stå i hjørnet og ligne en idiot, så gider jeg ikke mere, sagde Brian Holm dengang og tilføjede:

- Jeg følte, at jeg lå helt nede i rendestenen og var handlingslammet. Jeg havde lyst til at sige, "det er mig, de skriver om". Jeg har ikke lyst til, at halvdelen af min familie skal høre om det fra andre.

Følg sagen her på SE og HØRs hjemmeside...

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close