Nyheder25. juni 2014

Nu er Brian Holm tiltalt

Den tidligere cykelrytter nægter sig skyldig
Af af
Brian Holm nægter sig skyldig
Brian Holm nægter sig skyldig
 Foto: Lars LaursenOm en uge skal Brian Holm indfinde sig på anklagebænken i Retten på Frederiksberg. Den tidligere cykelrytter er nemlig blevet tiltalt for blufærdighedskrænkelse af en pige under 12 år, oplyste hans advokat mandag.

- Jeg kan bekræfte, at der er rejst tiltale for overtrædelse af straffelovens § 232, og at sagen er berammet til onsdag i næste uge, altså 2. juli, siger Jacob Buch Jepsen til BT.

Sigtelsen mod den tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør er dermed mildere end sigtelsen, der i begyndelsen var den såkaldte voldtægtsparagraf; straffelovens § 216. Dog kan straffelovens § 232 (blufærdighedskrænkelse) give op til fire års fængsel.

LÆS OGSÅ: Derfor brød Brian Holm sit navneforbud

LÆS OGSÅ: Brian Holm sigtet for at sexkrænke pige

Brian Holm har hele tiden nægtet sig skyldig - og gør det stadig, oplyser hans advokat Karoline Døssing Normann.

Cykelstjernen valgte selv at bryde navneforbuddet i sagen og stillede op til et pressemøde tirsdag den 27. maj:

Det gjorde han, fordi hans familie - og i særdeleshed hans datter - har lidt under sagen.

- Hun blev spurgt, om hendes far er kriminel, og andre børn tvang hende til at gøre noget, hun ikke havde lyst til, fortalte Brian Holm på pressemødet.
Cykelstjernen var meget berørt af situationen. Hans stemme knækkede over, da han fortalte om datterens kedelige oplevelser med skolekammeraterne.

- Når det begynder at gå ud over mine børn, og når jeg ikke kan gøre andet end at stå i hjørnet og ligne en idiot, så gider jeg ikke mere, sagde Brian Holm dengang og tilføjede:
- Jeg følte, at jeg lå helt nede i rendestenen og var handlingslammet. Jeg havde lyst til at sige, "det er mig, de skriver om". Jeg har ikke lyst til, at halvdelen af min familie skal høre om det fra andre.

Sponsoreret indhold