Brian Holm frikendt

Der er afsagt dom i sagen mod Brian Holm

Der er afsagt dom i sagen mod Brian Holm

Foto: Thomas LaursenDen tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm er netop af en enig domsmandsret blevet frifundet for anklagerne om at han skulle have sexkrænket en syvårig pige.

Brian Holm forholdt sig rolig efter domsafsigelsen og lyttede til retspræsidentens bemærkninger.

Brian Holms hustru nikkede, da hendes mand blev frikendt.

- Efter en samlet bevisvurdering er det ikke fundet bevidst, at tiltalte har trukket bukserne af pigen. Der er uklart hvordan tiltalte skulle have spredt hendes ben, forsøgt på at tage billeder og slikke pigen i øret. Vi finder ikke, at der er ført bevis for de konkrete punkter i anklageskriftet, lød det fra dommeren.

Anklager Jakob Buch-Jepsen havde krævet Brian Holm idømt mindst 50 dages fængsel for blufærdighedskrænkelse af en syvårig pige. Den tidligere cykelrytter nægtede sig skyldig. Sagen blev behandlet i retten på Frederiksberg i går, hvor der blev fremlagt beviser og ført vidner.

LÆS OGSÅ: Brian Holm i retten

Den nuværende sportsdirektør forklarede i retten, at han havde flyttet den sovende pige for at nå sin telefon, og kan have rørt pigen, men ikke på en seksuel måde.

LÆS OGSÅ: Brian Holm i retten: Her er hele SE og HØRs livedækning

Et af de centrale spørgsmål var, hvad der var sket med pigens bukser og trusser. Havde hun selv taget dem af? Røg de af, da den højtprofilerede cykelmand forsøgte at flytte hende i sin kæmpebrandert? Eller trak Brian Holm dem bevidst af pigen?

LÆS OGSÅ:
Brian Holm: Det skete der den aften og nat

Anklagerens vigtigste beviser var en lydoptagelse af en samtale mellem pigen og hendes mor, samt en videoafhøring af pigen og Brian Holms datter. Begge blev afspillet for lukkede døre, så pressen ikke så dem. Datterens forklaring og Brian Holms kones underskrevne politiafhøring afveg på nogle punkter, ifølge anklageren, fra det konen og Brian Holm selv forklarede i retten under strafansvar.

Brian Holm fik støtte af sin kone: - Alle ved, at Brian ikke er pædofil og piller ved børn, sagde hun i retten.
På lydoptagelsen hørtes en pige, der var meget ked af det og usammenhængende i sin tale. Moren forsøgte at spørge ind til det, og foreslog pigen forskellige formuleringer som "billeder i hovedet". Netop det var ifølge forsvarer Karoline Døssing Normann årsag til, at lydoptagelsen ikke kunne tillægges meget værdi som bevis.

- Sådan ville en professionel aldrig have spurgt, fremførte hun.

LÆS OGSÅ: Her er de modstridende forklaringer

Desuden påpegede forsvareren, at der gik flere uger fra den påståede hændelse til den egentlige politianmeldelse, og videoafhøringen af pigen. I den tid, der gik, kunne pigen sagtens nå at blive påvirket til at ændre sin forklaring, mente forsvareren.

På spørgsmålet om, hvorfor familien først meldte sagen til politiet flere uger efter, nævnte pigens far hensynet til sin datter og det gode forhold til familien Holm. Faktisk var parterne, i samarbejde med en psykolog, blevet enige om, at Brian Holm skulle konstruere en undskyldning til pigen.

Ifølge anklageskriftet havde Brian Holm blufærdighedskrænket en syvårig pige i sit eget hjem om natten den 26. april.

Men den aftale blev droppet, da pigen betroede sin far, at Brian Holm havde forsøgt at sprede hendes ben. Herefter blev politiet inddraget og efterforskningen blev afsluttet omkring Sankt Hans.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close