Nyheder2. juli 2014

Brian Holm: Det skete der den aften og nat

Den tidligere cykelrytter har afgivet forklaring
Af af
Brian Holm afgav onsdag formiddag forklaring i Retten på Frederiksberg
Brian Holm afgav onsdag formiddag forklaring i Retten på Frederiksberg
 Foto: Thomas LaursenBrian Holm har netop afgivet forklaring i Retten på Frederiksberg, hvor han er tiltalt for blufærdighedskrænkelse af en pige under 12 år.

Den tidligere cykelrytter har således fortalt, hvad der skete den aften og nat 26. april 2014, hvor han ifølge anklageskriftet havde et "uanstændigt forhold, herunder ved udnyttelse af sin fysiske eller psykiske overlegenhed" over for en 7-årig pige.

Brian Holm fortalte roligt og fattet i Retten på Frederiksberg, at han havde drukket cirka en flaske vin samt seks-syv drinks den pågældende aften, og at der er huller i hans hukommelse fra aftenen og natten.

- Jeg var fuld, siger Brian Holm.

LÆS OGSÅ: Her er anklagen mod Brian Holm

Brian Holm fortalte, at han gik ind i et værelse, hvor hans datter og den 7-årige pige lå og sov, fordi han skulle have fat i sin arbejdstelefon, en iPhone med hvidt cover.

Han fortalte, at han kravlede op i sengen i det hjørne, hvor pigen lå, fordi telefonen lå der.

- Da jeg flytter pigen, kan jeg have rørt hende på numsen, men ikke på en seksuel måde, forklarede Brian Holm fattet og tilføjede:

- Jeg har ikke ligget så længe med telefonen. Sengen begynder at gynge, og jeg går ud på toilettet og kaster op.

Ifølge anklageskriftet trak Brian Holm flere gange trusserne af pigen, så hendes skridt blev blottet. Desuden skal han ifølge anklageskriftet havde forsøgt at sprede pigens ben samt klappe og berøre hende kortvarigt i skridtet. Brian Holm forsøgte også at tage billeder af den 7-årige, står der i anklageskriftet.

Brian Holm nægtede sig skyldig i alle anklager.

Anklageren kræver, at Brian Holm bliver straffet med fængsel. Blufærdighedskrænkelse, som Brian Holm er tiltalt for, kan efter straffelovens § 232 give op til fire års fængsel.

Cykelstjernen valgte selv at bryde navneforbuddet i sagen og stillede op til et pressemøde tirsdag den 27. maj:

Det gjorde han, fordi hans familie - og i særdeleshed hans datter - har lidt under sagen.

- Hun blev spurgt, om hendes far er kriminel, og andre børn tvang hende til at gøre noget, hun ikke havde lyst til, fortalte Brian Holm på pressemødet.

Cykelstjernen var meget berørt af situationen. Hans stemme knækkede over, da han fortalte om datterens kedelige oplevelser med skolekammeraterne.

- Når det begynder at gå ud over mine børn, og når jeg ikke kan gøre andet end at stå i hjørnet og ligne en idiot, så gider jeg ikke mere, sagde Brian Holm dengang og tilføjede:

- Jeg følte, at jeg lå helt nede i rendestenen og var handlingslammet. Jeg havde lyst til at sige, "det er mig, de skriver om". Jeg har ikke lyst til, at halvdelen af min familie skal høre om det fra andre.

SE og HØR er til stede i Retten på Frederiksberg onsdag. Følg liveopdateringen her.

Sponsoreret indhold