I eftermidddag falder dommen: Her er de modstridende forklaringerI dag er dommens dag for den tidligere cykelrytter Brian Holm. Den 51-årige mand tilbragte i går mere end otte timer i Retten på Frederiksberg, hvor han er tiltalt for at blufærdighedskrænke en 7-årig pige under en episode om natten 26. april i sit eget hjem.

Efter en lang række følelsesladede forklaringer og fremlæggelse af tekniske beviser valgte dommeren at udsætte voteringen og den endelige dom til i dag. Brian Holm havde ellers set frem til at kunne sætte et punktum i sagen, der nu har rumsteret de sidste to måneder.

LÆS OGSÅ: Brian Holm: Min datter kan ikke lide mig

LÆS OGSÅ: Brian Holm i retten: Her er anklagen mod ham

LÆS OGSÅ: Brian Holm i retten: Sådan forløb dagen

SE og HØR har her samlet et overblik over, hvad henholdsvis familien Holm husker fra den pågældende dag, og hvad familien til den 7-årige pige husker.

Brian Holm og familie:

Det var den tidligere cykelrytter, der som første person fik mulighed for at forklare, hvad der skete den pågældende nat, hvor han ifølge anklageskriftet mellem kl. ca. 03.00 og 05.00 om natten den 26. april 2014 havde et "uanstændigt forhold, herunder ved udnyttelse af sin fysiske eller psykiske overlegenhed" over for en 7-årig pige.

Brian Holm fortalte Retten på Frederiksberg, at han havde været i byen og kom hjem meget beruset. Han havde drukket cirka en flaske vin samt seks-syv drinks den pågældende aften, og at der er huller i hans hukommelse fra aftenen og natten.

Han husker dog, at han gik ind i sit soveværelse, hvor hans datter og den 7-årige pige lå og sov, fordi han skulle have fat i sin arbejdstelefon, en iPhone med hvidt cover. Mobilen lå som vanligt til opladning ved siden af hans seng.

- Jeg flytter pigen, men jeg kan faktisk ikke huske, hvordan jeg rører hende. Normalt hiver jeg mine egne børn i benene, når jeg skal flytte dem. Da jeg flytter pigen, kan jeg have rørt hende på numsen, men ikke på en seksuel måde, forklarede Brian Holm fattet fra sin plads i retten.

Bagefter får Brian Holm det dårligt og går ud og kaster op på toilettet, hvorefter han lægger sig til at sove på sin søns værelse.

Herefter vågnede Brian Holms kone ved, at én af pigerne græd.

- Jeg kommer ind og finder min datters veninde grædende i sengen. Hun har ingen dyne på og sidder med benene trukket op over sig. Jeg kan ikke huske, hvordan hun siger det, men hun siger noget i retning af, at Brian har taget bukserne af hende, forklarede Holms kone i retten.

Konen fortalte, at hun efterfølgende undrede sig over pigens historie og vælger at tjekke Brian Holms mobil for at se, om der er billeder. Hun fandt ingen billeder og slettede heller ingen, fortalte hun dommeren.

Næste morgen bad hun Brian Holm om at gå ind for at tale med de to piger. Brian Holm fortalte, at pigerne grinede, da han kom ind til dem.

- Min datter sagde: Far, du lugter af et værtshus, og så grinede de.


Den 7-årige og hendes familie:

Begge forældre var tydeligt berørte, da de skulle genfortælle datterens forklaring fra den pågældende nat i april.

Specielt faderen var påvirket; hans stemme knækkede flere gange, mens han forklarede, at familien Holm var deres "andet hjem":

- Man havde i første omgang lyst til at gå til politiet, men vi taler om et vennepar, som vi elsker. Vi elsker jeres børn, Brian, og det er kraftedeme svært at gå til politiet i den situation, sagde faderen, mens han kiggede på Brian Holm:

- Vi taler om en syvårig pige, og det er uoverskueligt at forestille sig konsekvensen, hvis pressen går i gang med at omtale Hr. Holm i denne her sammenhæng.

Begge fortalte enstemmigt, at Brian Holm ringede til dem den efterfølgende morgen og fortalte, at datteren havde været ked af det og påstod, at han havde trukket underbukserne af hende.

Moren fortalte i retten, at hun var dybt chokeret og mente, at Brian Holm svarede, at han "var så fuld, at han ikke kunne huske, om det havde fundet sted".

Efter denne telefonsamtale kørte forældrene hen til Brian Holm for at hente datteren, som ifølge forældreparret var dybt berørt og ked af det.

- Hun (datteren, red.) sagde til mig: "Mor, der er sket noget helt forfærdeligt. Jeg skal snakke med dig.", forklarede moren i Retten på Frederiksberg.

Moren besluttede herefter at sætte sin mobiltelefon til at optage datterens forklaring, efter de kom hjem - den 16 minutter lange lydfil blev afspillet onsdag i retten.

I lydfilen kunne man høre den 7-årige pige sige, at "Brian tog mine bukser af og kiggede på min tissekone".

Den 7-årige pige græd og var usammenhængende på lydfilen.

- Han havde også taget dynen af. Jeg gider ikke mere. Han var ikke fuld mere. Han sagde, det var noget jeg drømte. Men jeg havde åbne øjne, fortalte pigen til sin mor, som derefter fortalte sin datter, at "dette er en meget alvorlig ting at sige".

Pigen svarede:

- Det er rigtigt, men jeg vil bare have billederne i mit hoved til at forsvinde!

- Han tog billeder, men dem slettede vi i morges.

- Jeg ville ønske, jeg ikke havde sovet der. Jeg gider aldrig mere! sagde pigen på lydfilen.

Kort efter kan man høre moren sige, at de "bliver nødt til at fortælle det til far også".

- Vi skal nok passe på dig. Vi skal nok hjælpe dig igennem det her, tilføjede moren.

Datteren svarede:

- Du må sige det til ham. Jeg gider ikke. Og du skal sige det på engelsk, for ingen må høre det.

I dagene efter episoden sov den 7-årige pige meget og var ked af det, fortalte moren i Retten på Frederiksberg.

Om mandagen, hvor pigen har været i skole første gang episoden, var hun ked af det, da hun kom hjem. Onsdag aften ved puttetid brød hun sammen.

Moren spurgte datteren: - Hvad tror du, der var sket, hvis han havde spredt dine ben

Pigen svarede: - Så tror jeg, han havde kysset min tissekone.

Ifølge moren var det dét, der fik familien til at gå til politiet.

Forsvareren kræver frifindelse, mens anklageren kræver mindst 50 dages fængsel til Brian Holm.

Brian Holm har hele tiden nægtet sig skyldig.

Der falder dom i dag ved Retten på Frederiksberg kl. 16:30.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close