Nyheder21. juni 2017

Bjarne Riis får milliongave fra Stein Baggers konkursbo

Cykelchef Bjarne Riis kan formentlig se frem til en milliongave på 9,4 millioner kroner af konkursboet efter Stein Baggers fejlslagne IT Factory
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/stein_bagger_og.jpg
 Foto: All Over

I september 2008 kunne cykelchef Bjarne Riis på et pressemøde afsløre, at han havde indgået et samarbejde med Stein Baggers firma IT Factory.

Samarbejdet betød blandt andet, at IT Factory – hvor Stein Bagger sad som direktør – ville spytte mellem 30 og 40 mio. kr. årligt i Bjarne Riis' cykelhold.

Men sådan skulle det ikke gå – få måneder efter gik IT Factory som bekendt konkurs, Stein Bagger flygtede ud af landet – og cykelchef Bjarne Riis måtte spejde langt efter de mange millioner, han var blevet lovet.

Nu tyder det dog på, at Bjarne Riis alligevel får et klækkeligt beløb, skriver Finans.dk.

Cykelchefen kan således se frem til en milliongave på 9,4 millioner kroner af konkursboet efter Stein Baggers IT Factory.

Kravet på de 9,4 millioner kroner er desuden årsag til, at Group Riis – som er moderselskabet bag Bjarne Riis’ cykeleventyr – kom ud af 2016 med et overskud efter skat på 5,1 millioner kroner.

Det betyder, at selskabets egenkapital nu er oppe på 15,5 millioner kroner

I 2009 blev Stein Bagger idømt syv års fængsel for bedrageri i millionklassen. Han blev prøveløsladt i 2014 – og siden har omverdenen ikke set meget til den bedrageridømte forretningsmand. Han bor i dag i Sverige.

Efter IT Factorys kollaps kom det frem, at et beløb på omkring 200 millioner kroner manglede i selskabet. De penge er aldrig blevet fundet.

Sponsoreret indhold