Nyheder2. november 2018

Bendtners forsvarer: - Det var ikke et umotiveret overfald

Hør reaktionen fra anklageren og Nicklas Bendtners forsvarer efter voldsdommen til fodboldspilleren
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anders-nemeth-nicklas-bend.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Den tidligere landsholdsspiller og nuværende Rosenborg-angriber, Nicklas Bendtner, blev fredag ved Københavns Byret idømt 50 dages ubetinget fængsel for vold mod en taxichauffør i det indre København omkring klokken 02.30 natten til den 9. september i år.

Bendtner blev dømt for at slå chaufføren med knytnæve og for at sparke den liggende chauffør, der pådrog sig dobbelt kæbebrud og ikke har kunnet arbejde siden.

Nicklas Bendtner blev endvidere dømt til at betale sagens omkostninger og til at betale taxichaufføren, der siden voldsepisoden har været sygemeldt, en erstatning på 11.350 kroner.

Nicklas Bendtner ankede dommen på stedet.

Taxichaufføren, der forud for volden havde kastet en tom dåse i retning mod Bendtner og hans kæreste Philine Roepstorff blev frikendt for forsøg på vold, men idømt en bøde på samlet 3.000 kroner for at køre uden sikkerhedssele og for at tale i håndholdt telefon, mens han var fører af taxien.

Parterne var kommet op at skændes, fordi de mente, at chaufføren kørte en omvej, og Bendtner og Philine Roepstorff forlod taxien uden at betale de 52 kroner, der stod på taxameteret.

Det var en formildende omstændighed, at dåsen, chaufføren kastede, var tom, sagde dommer Kirsten Schmidt ved oplæsningen af dommen.

'Retten har lagt til grund, at Nicklas Bendtner gav et slag i ansigtet og et spark. Retten finder det ikke bevist at sparket ramte chaufføren i ansigtet, men at det kan have ramt kroppen'. 'Vi har lagt afgørende vægt på den video, hvor man ser knytnæveslaget og hvor man ser sparket'. 'Retten finder intet grundlag til at gøre Bendtner straffri som følge af nødværge', sagde Kirsten Schmidt.
Efter dommen kommenterede både anklager Marie-Louise Kruse og Nicklas Bendtners forsvarer, Anders Nemeth dommen. Marie-Louise Kruse havde under retsmødet lagt væk på, at taxichauffører er en særlig udsat gruppe og omfanget af taxichaufførens skader og var glad for, at retten havde dette med i sine betragtninger ved vurderingen af sagen.
Anders Nemeth indledte med at sige, at de var gået efter en frifindelse. - Nicklas var helst blevet frifundet, og derfor anker vi til landsretten. - Jeg er tilfreds med, at straffen er nede på 50 dage og ikke de tre måneder anklageren gik efter, siger Anders Nemeth.
Sidst men ike mindst var han tilfreds med, at få aflivet en myte via det åbne retsmøde. - Det er kommet frem, at Nicklas ikke helt umotiveret har begået vold mod en tilfældig taxichauffør, sådan som det var fremme i dele af pressen i starten. Nu har alle kunnet se, at der var et forudgående forløb, der gav anledning til episoden. Så kan man diskutere og vurdere de skøn og valg der er truffet undervejs i episoden, men man kan konstatere, at der har været en forudgående episode, siger Anders Nemeth, der fastholder, at Nicklas Bendtner ikke har sparket chaufføren og på det punkt er uenig med byrettens afgørelse. Se interview med Anders Nemeth og Marie-Louise Kruse herunder:

Sponsoreret indhold