Bitter ekskæreste-strid: Aura vinder første kamp

Foto: Claus Poulsen og All Over

Foto: Claus Poulsen og All Over

Claus Poulsen og All Over

 
De havde planer om at gifte sig og leve lykkeligt - og velhavende - til deres dages ende.
 
Men nu er forholdet mellem sangerinden Aura og Skype-milliardæren Janus Friis i stedet endt i en bitter million-strid. 
 
 
Janus Friis har således anlagt flere retssager mod sin tidligere forlovede, og i alt har han sagsøgt Aura for 21,6 millioner kroner. Derudover forlanger Skype-milliardæren også, at Aura returnerer en række ”kærlighedsgaver”, som hun fik under sit forhold til Janus Friis – blandt andet en diamantring til en værdi af over tre millioner kroner. 
 
Men nu kan Aura dog finde lidt glæde midt i den turbulente tid. For hun undgår nu en stævning, der drejer sig om over 10 millioner kroner. Det skriver BT, som har fået aktindsigt i en række dokumenter fra Erhvervsstyrelsen. 
 
 
Dokumenterne viser, at Aura – der bærer det borgerlige navn Maria Louise Joensen – nu igen har fået kontrol over sine musik-virksomheder No Hustlers Inc. Holding ApS samt datterselskabet No Hustlers Inc. ApS.
 
Det var ellers tidligere lykkedes Janus Friis at få kontrol over virksomhederne ved hjælp af en ”mystisk manøvre”, hvor han lod sin advokat, Claes Balle, indtræde som direktør tidligere på året. På den måde udtrådte Aura, uden at hun vidste det, som direktør i sin egen virksomhed.
 
Men på en generalforsamling i virksomheden er det nu blevet besluttet, at direktørposten og ejerskabet tilføjer Aura. Dermed kan hun igen styre sin musikalske virksomhed. 
 
- Hun har i et halvt år haft et album klar, men han har rent faktisk hindret Aura i at udgive sin plade, har hendes advokat Bjarke Vejby tidligere udtalt til Ekstra Bladet. 
 
Men nu kan Aura igen bestemme over sin egen musik, ligesom hun kan ophæve den ene af de tre retssager, som hendes eksforlovede har anlagt mod hende.
 
Stævningen på de 1,5 millioner amerikanske dollars – over 10 millioner danske kroner – var nemlig anlagt gennem Auras eget firma, og da hun nu igen er direktør i firmaet, kan hun smide sagen i skraldespanden, forklarer advokaten til BT:
 
- Aura har genvundet kontrollen over sit selskab. Det har blandt andet som konsekvens, at den sag, der blev anlagt mod hende af hendes selskab i USA, nu kan ryddes af vejen, siger advokat Bjarke Vejby til BT.
 
Janus Friis kræver dog stadig 6,6 millioner kroner af sangerinden. Disse penge dækker over en række ”kærlighedsgaver”, som Janus Friis mener at have købt til sangerinden, mens de stadig var sammen. Derudover kræver han den forlovelsesring tilbage, som han gav Aura, da han friede til hende i slutningen af 2013. Ringen, der er beklædt med diamanter, har en værdi af over tre millioner kroner.
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close