Nyheder31. oktober 2015

Amelia Høy fra "Voice Junior": Jeg havde svært ved dansk

I 2003 startede hun på MTV, i dag er den 34-årige dansk-amerikaner tilbage på skærmen som medvært i ”Voice Junior”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/amelia_dm006.jpg
 Dan Mariegaard
De første par måneder som dansker var barske for den i dag 34-årige skuespiller.
– Jeg kunne meget lidt dansk. Og det var megasvært. Jeg havde svært ved at lære dansk, husker jeg det som, fortæller Amelia Høy, da SE og HØR møder hende en eftermiddag i Botanisk Have i hjertet af København. Og at vi mødes i den fredede palmehave, er ikke tilfældigt. – Da jeg lige flyttede til Danmark fra Californien, frøs jeg hele tiden, og jeg savnede Californien og grønne planter, og det mindede mig om at være hjemme. Så når jeg havde hjemve, kom jeg herind og kunne lige mærke varmen og få et pusterum og trække vejret, fortæller hun.
De første 13 år af ”Voice Junior”-medværtens liv blev tilbragt i USA, men i 1994 flyttede hun med sin amerikanske far, danske mor og to år yngre lillebror til Østerbro i København. I dag føler Amelia sig hjemme i begge lande. – Jeg er lige så dansk, som jeg er amerikansk. Amelias amerikanske rødder har også betydet noget for hende i arbejdet på skærmen. Både da hun var vært på MTV og i dag, hvor hun er at finde på skærmen i ”Voice Junior”. – Jeg kan huske det fra MTV-dagene, hvor jeg fik lov til at være repræsentant for en kultur. Det var jo kæmpestort, fortæller hun om tiden på musikkanalen i 2003.
Og hun er stolt af at kunne være rollemodel for børn og unge med anden baggrund end dansk. – Folk, som har en anden baggrund, kommer op til mig og siger, hvor sejt det er, og hvor fedt det er, at jeg er med. At det er fedt, at de kan se nogen som dem på TV. Den følelse, man kan give andre, er det bedste, fortæller hun.
Amelia har ud over TV-karrieren også andet at se til. Hun blev nemlig færdiguddannet skuespiller i sommer. Og hun har allerede haft mindre roller i TV-serierne ”Ditte & Louise” og ”Dicte”. Men Amelia vil også gerne arbejde ude i verden igen. – Jeg vil rigtigt gerne arbejde både i England og i USA og i hvilket som helst engelsktalende land, smiler hun. Finalen i "Voice Junior sendes i aften kl. 20 på TV 2

Sponsoreret indhold