Nyheder15. juni 2015

Wafande gør kærestesorger til glade rytmer

For den evigt-glade musiker blev en sang om mislykket kærlighed til et glad sommerhit
https://imgix.seoghoer.dk/media/vipedia/wafande_2.jpg
 All Over Press

For reggae-sangeren Wafande er det umuligt ikke at bruge musikken til at bearbejde følelserne, og når han skriver sine tekster, er det hans egne oplevelser og livserfaring, der flyder ud af pennen. Det har blandt andet resulteret i sangen "Himlen for mig selv", der er at finde på EP'en Grand Danois, der udkommer mandag.

Sangen handler om bruddet med kæresten Stephanie, som reggae-sangeren Wafande endda nåede at fri til, før de gik hver til sit.

- For nogle er det måske lidt personligt at synge om sådan nogle ting, men for mig er det sådan, at hvis ikke mine sange var personlige, så ville jeg føle, at det var falsk. Jeg synes, det er meget rart. Jeg er jo inspireret af mit eget liv, når jeg skriver mine sange og jeg skriver om mig selv, så på den måde er jeg meget ærlig, siger Wafande og fortsætter:

- Alle har jo prøvet at gå igennem et brud, sådan er livet. Men hvis jeg kan give nogle andre en ny tilgang til det at komme igennem det eller give en positiv vinkel på det til nogle mennesker, som normalt bare sætter sig og spiser tre liter is, så er det da dejligt. Så har jeg gjort mit. Selvfølgelig bruger jeg mine egne følelser og egne erfaringer, men der skulle jo gerne være nogen, der kan identificere sig selv med det, siger sangeren, der er kendt for hits som "Gi' mig et smil" og Uartig".

[node:aller-related-content]

Selvom sangens omdrejningspunkt måske er lidt trist, så er melodiens sommerrytmer og tekst det langt fra.

- Det er faktisk ikke med vilje, at den er blevet så glad. Men det ligger nok lidt i mig, det er min indstilling, at man skal prøve at se det positive i det, når man er nede i et sort hul. Jeg har det i virkeligheden sådan, at man skal se fremad, siger han og fortsætter:

- Noget af det, jeg kan huske, fra mine teenageår, når man slog op med en kæreste, det var, at som regel slog man op lige før sommeren, og pludselig var man bare fri og havde en masse tid til at være sammen med vennerne, og det er jo også positivt. Derfor har sangen de der sommer-vibes, fortæller Wafande.

EP'en "Grand Danois" udkommer mandag den 15. juni.

Sponsoreret indhold