Nyheder26. januar 2017

"Årgang 0"-mor i audiens hos dronningen

”Årgang 0”-Rachels mor Theresia mødte onsdag selveste dronningen i forbindelse med, at hun skal være præst i udlandet. - Jeg ved ikke, om Dronningen ser ”Årgang 0”, men adjudanten, der åbnede døren, var ikke bleg for at spørge: ”Er det ikke dig fra ”Årgang 0””, fortæller Theresia
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/theresia_og_dronning.jpg
 Foto: All Over

De sidste par år har ”Årgang 0”-Rachels mor arbejdet side om side med sin mand, Lars Ellebye.

Parret har drevet den lokale apotekerforretning i Aabenraa, men det eventyr er slut nu.

For om kort tid trækker Theresia Treschow-Kühl igen i præstekjolen – hun har nemlig fået job i Tarp, der er en lille by i Sydslesvig i Tyskland.

Det kommende jobskifte betyder, at Theresia onsdag var på fornemt visit.

Her tog den sønderjyske kvinde nemlig turen til København for at møde selveste dronningen. Hun var i audiens med landets overhoved, hvilket sker, når danske præster får jobs i danske kirker i udlandet.

- Jeg var meget i tvivl om, hvorvidt jeg skulle neje i præstekjole. Men så fik jeg at vide, at når man bærer en uniform, som herre også bærer, skal man bukke for dronningen. Så jeg har altså bukket for dronningen, fortæller Theresia til TV 2 og tilføjer:

- Jeg ved ikke, om Dronningen ser ”Årgang 0”, men adjudanten, der åbnede døren, var ikke bleg for at spørge: ”Er det ikke dig fra ”Årgang 0””, fortæller Theresia til TV 2.

Det er ni år siden, at Theresia sagde farvel til præstegerningen, men til oktober trækker hun altså igen i præstekjolen. Det var sidste forår, at hun igen begyndte at drømme om at stå i kirken i sort og hvidt.

- Jeg blev på et tidspunkt af en veninde spurgt, om jeg ville holde en barnedåb her i foråret. Det sagde jeg ja til, og min mand Lars spillede samtidigt orgel under dåben, fordi der ikke var nogen organist, der kunne spille den dag. Og på et tidspunkt vendte Lars sig om mod mig og sagde: Du skal tilbage og være præst, fortalte Theresia sidste år i et interview med Ekstra Bladet.

- Og så tænkte jeg ved mig selv. Han har fuldstændig ret. Jeg savner virkelig meget at være præst, tilføjede hun overfor Ekstra Bladet.

Se billeder af børnene fra "Årgang 0" i det store galleri herunder:

Årgang 0 børnene gennem årene

Sponsoreret indhold