Nyheder 11. maj 2015

’Årgang 0’-Emmas familie: Derfor stopper vi

Familien fra Tarm forlader TV-skærmen
Af af

’Årgang 0’-Emmas familie: Derfor stopper viVi har fulgt dem i tykt og tyndt siden årtusindeskiftet. Men næste sæson 'Årgang 0', der sendes til januar, bliver uden Emma og hendes familie.

Den unge pige fra Tarm og resten af familien valgte mandag at fortælle, at de nu trækker stikket og derfor ikke inviterer kameraer med inden for, når optagelserne til næste sæson går i gang.

Familien mangler simpelthen overskud og lyst, fortæller Emmas far, Poul-Erik, til TV 2:

- Det er en beslutning, vi har taget som familie. Vi har simpelthen ikke det nødvendige overskud lige nu. Vi har været med i de 16 år, serien har kørt og er stadig glade for at være en del af 'Årgang 0'-fortællingen, men vi trænger til en pause. Det er ikke et definitivt farvel, og vi regner helt bestemt med at vende tilbage, siger Emmas far, Poul-Erik til TV 2.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-Emma holder pause

Familien, der udover Emma og forældrene Lene og Poul-Erik også tæller Emmas to yngre brødre, Simon og Mikkel, har medvirket i det populære TV 2-program siden begyndelsen i 2000, og familien regner med, at de vender stærkt tilbage. Hvornår ved de dog ikke.

- Vi respekterer naturligvis familiens beslutning. Der er dog ingen tvivl om, at vi alle kommer til at savne dem rigtig meget i næste sæson. Emma og hendes familie har været med siden starten i år 2000 og er derfor en helt central og dybt elsket del af dokumentarserien, siger redaktør på programmet, Mette Heiberg, til TV 2.

LÆS OGSÅ: Se billederne: 'Årgang 0' vender tilbage

I sidste program, som blev sendt i januar, kunne man følge Emma på en af hendes helt store mærkedage: Nemlig hendes konfirmation.

Den vestjyske pige blev konfirmeret i Tarm Kirke 27. april sammen med syv kammerater fra sin nye klasse. Hun fik masser af gode gaver, god mad, og gæsterne hyggede sig gevaldigt.

Dér var kameraerne med, og de op mod 1 mio. faste seere kunne således følge med i Emmas store dag. Nu bliver næste sæson altså uden den smilende pige.

Programmet, der har kørt siden 2000, har flere udskiftninger undervejs. Da første program blev sendt, var der fem piger med: Emma, Rachel, Stephanie Matilde og Marie.

LÆS OGSÅ: Emma afslører: Sådan var min konfirmation

Efter første sæson valgte Marie og hendes familie dog at forlade programmet, og i 2007 fulgte Mathilde og hendes familie efter. De blev erstattet af Christian og hans familie fra Aarhus.

Sidste år meddelte Rachel og hendes familie i Sønderjylland, at Rachel gerne ville være væk fra kameraerne et stykke tid. Det blev således besluttet, at kameraerne ikke var med, mens 14-årige Rachel gik på efterskole.

- Hun skal have lov til at have opholdet på skolen for sig selv. Men så laver hun jo andre ting, de kan filme. Men jeg synes, hun skal have lov til at have lidt fred og ro til bare at være Rachel, sagde Rachels mor, Theresia Treschow Kühl, dengang til BT.

Seerne fik dog mulighed for at følge Rachel under lidt af efterskoleopholdet.

Du kan se billeder fra 'Årgang 0' herunder:

Sponsoreret indhold