Nyheder 9. juli 2014

Rachel fra Årgang 0 holder pause fra TV

Bliver ikke filmet, mens hun går på efterskole
Af af
Kameraerne kommer ikke til at følge Rachel på efterskolen
Kameraerne kommer ikke til at følge Rachel på efterskolen
Foto: Alex TranNår 14-årige Rachel begynder på Askov Efterskole, bliver det uden for kameraernes søgelys.

Det fortæller Rachels mor til bt.dk:

- Hun skal have lov til at have opholdet på skolen for sig selv. Men så laver hun jo andre ting, de kan filme. Men jeg synes, hun skal have lov til at have lidt fred og ro til bare at være Rachel, siger Rachels mor, Theresia Treschow Kühl til bt.dk.

Rachels mor understeger dog, at fans af den populære TV2-serie om børnene fra Årgang 0 ikke skal være bange for, at Rachel ikke længere vil tone frem i serien, der kører i januar-måned. Det vil måske ende med, at den kloge pige vil blive filmet lidt i slutningen af hendes efterskoleophold:

LÆS OGSÅ: Rachel fra Årgang 0: Jeg blev mobbet

LÆS OGSÅ: Rachel vil ikke gå flere timer i skole

Hun understreger dog, at selv om Rachel ikke vil blive filmet, mens hun går i 9. klasse på Askov Efterskole, så skal fans af dokumentarserien i almindelighed og Rachel i særdeleshed ikke fortvivle.
Rachel sammen med sine forældre og storebror David (Foto: Claus Poulsen)


- Det er ikke sådan, at det er forbudt at filme hende. Og det er heller ikke efterskolen, der har sagt nej, slet ikke. Rachel kunne bare godt tænke sig at prøve at have en periode, hvor hun bare var hende. For det er jo nogle formende år lige nu. Så det syntes vi, hun skulle have lov til, siger Theresia Treschow Kühl.

Livet som "hende den kloge fra Årgang 0" har da også haft omkostninger for den i dag 14-årige pige. Hun blev blandt andet mobbet så meget af sine tidligere klassekammerater, at hun var tvunget til at skifte klasse i 8. klasse.

- Jeg er blevet mobbet ret meget, og det blev ved, indtil min mor og skolen sagde stop. Den slags er værre i dag, hvor der også sker en masse mobning på de sociale medier, og der blev også skrevet en masse dårligt om mig. Det tog lærerne fat om, og heldigvis stoppede det, og jeg er nu kommet i en anden 8. klasse på årgangen, hvor jeg har det rigtig godt med kammeraterne, udtalte
Rachel selv i januar til BILLED-BLADET.

Sponsoreret indhold