Nyheder 7. januar 2015

Årgang 0-Emmas svære år: Sådan har hun det i dag

Den vestjyske pige var ikke i skole i ca. en måned
Af af

’Årgang 0’-Emmas familie: Derfor stopper viTirsdag aften blændede TV 2 op for en ny sæson Årgang 0 - og det var tydeligt at se, at der er sket meget hos Stephanie, Rachel, Christian og Emma. De er alle blevet 14 år, og nye udfordringer banker på.

Specielt for Emma fra Tarm har 2014 været et hårdt år. Den unge pige havde det nemlig ikke godt - både et skoleskift og for høje forventninger til sig selv havde gjort 2014 til et hårdt år med hovedpine, træthed og svimmelhed. Sammenlagt måtte den unge pige blive hjemme fra skole i en måned.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Nu vender Årgang 0 tilbage

Men i dag går det heldigvis bedre, fortæller Emmas mor, Lene, til BT:

- Emma har det bedre. Hun er ved at have fundet sin plads. Og at hun ikke behøver at være perfekt til alt. Hun har også slækket lidt på sine egne krav til sig selv. Så hun har det meget bedre og er glad for skolen, siger Lene til BT.

I tirsdagens program, som var det første af i alt fire, der sendes i januar, kunne man høre den flittige pige fortælle, at året ikke havde været særlig godt.

LÆS OGSÅ: Årgang 0-børnene: Det kan godt være pisseirriterende

- Jeg ville jo ikke en ny klasse, og i starten synes jeg, at det var rigtig skidt, og så blev det rigtig godt, og nu synes jeg ikke, det går så godt mere, sagde Emma, som især var ked af, at der manglede sammenhold i klassen, og at kammeraterne ofte talte grimt om og til hinanden.

Men det var altså ikke kun skift af skole, der gjorde 2014 hårdt. Også hendes høje krav til sig selv gav problemer. For Emma 'vil det hele, og det kan stresse hende', som far Poul Erik udtrykte det tirsdag aften.

Mor Lene uddybede:

LÆS OGSÅ: Årgang 0-Emmas hårde år: Var ikke i skole i en måned

- Hun stillede for høje krav til sig selv, lektierne skulle være i orden, og der skulle være orden på værelset. Når hele ens liv skal være perfekt, så er det meget arbejde, sagde mor Lene i tirsdagens Årgang 0.

Andet program sendes om en uge.

Du kan se billeder af Årgang 0-teenagerne her:

Sponsoreret indhold