Nyheder4. januar 2015

Årgang 0-børnene: Det kan godt være pisseirriterende

Ikke altid let at have et kamerahold i ryggen
Af af

’Årgang 0’-Emmas familie: Derfor stopper viDet har været en fast del af deres liv, lige siden de kom til verden. Alligevel er Rachel, Stephanie, Christian og Emma fra Årgang 0 enige om, at det ikke altid er sjovt at have et kamerahold i ryggen.

Det fortalte de fire børn, der nu er ved at ramme teenage-alderen, da de gæstede Puk Elgård i Go' Morgen Danmark.

LÆS OGSÅ: Glad Rachel: Jeg elsker min skole

- Det kan godt være pisseirriterende, hvis de for eksempel skal med på lejrtur eller sådan nogle steder med kamera. Det er nok mest fordi, at kammeraterne er med, lød det blandt andet fra Christian, der bor i Aarhus sammen med sine forældre, to brødre og hund.

Programmerne om de fire børn fra årgang 0 bliver sendt hvert år i januar, og ifølge Stephanie fra Slagelse kan det godt være en svær tid, lige efter at programmerne er rullet over skærmen.

LÆS OGSÅ: Årgang 0-Rachel: Holder pause fra TV

- Opmærksomheden kan godt være svær nogle gange. Det kan godt blive for meget. Oppe i skolen bliver der lige pludselig meget opmærksomhed på mig, når programmerne har været sendt, og det kan godt være lidt svært. Det har godt nok kørt i 14 år, men jeg har ikke vænnet mig til det, siger Stephanie til Puk Elgård.

Rachel har som den første i en periode bedt om, at kameraerne blev slukket. Det skete, da apotekerdatteren fra Sønderjylland skulle på efterskole og sagde nej tak til TV for en stund:

- Jeg ville gerne have, at mine klassekammerater skulle lære mig at kende som Rachel og ikke Rachel fra TV. Det var med en måde at kunne sige 'Hør her, jeg er ligesom jer. Jeg er bare et almindeligt menneske, siger Rachel og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Se billederne: Årgang 0 vender tilbage

- De var der selvfølgelig for at filme, når jeg var hjemme på weekender, og de var også med, da mig og min mor kørte op til Askov, der hvor jeg går på efterskole. Det har været en underlig følelse, for jeg har været vant til, at de kom rigtig tit, men jeg har det fint med det. Det er en gave at være med, men det kan godt være anstrengende, lyder det fra Rachel.

På tirsdag blænder TV 2 op for en ny sæson af Årgang 0, og nu er de fire børn blevet 14 år og dermed teenagere.

Og det er tydeligt at mærke, at teenageårene er begyndt at banke på, for både Emma, Stephanie, Christian og Emma står over for nye udfordringer.

Du kan se det første afsnit af Årgang 0 tirsdag kl. 20.00.

Du kan se billeder af Rachel, Stephanie, Emma og Christian her:

Sponsoreret indhold