Det frække15. november 2020

Gør dette, hvis din sexlyst er corona-kvalt

Har du mærket mindre lyst til sex under coronapandemien? Så bør du følge disse em råd for at booste din libido
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockxtwo961829_1_0.jpg
 FOTO: MEGA

Stress og bekymringer påvirker sexlivet negativt. Derfor kan det ikke undre, hvis dit liderlighed lider under coronapandemien.

Sexet lingeri fra sinful.dk booster sexlysten

Og selv om undersøgelse viser, at sex faktisk kan booste din livsglæde under corona lockdown og forhindre nedtur, er det jo svært at orke sex, når man nu ikke har lyst til sex.

Studier viser endda, at mange, både singler og par, både dyrker mindre sex og onanerer mindre under coronaen. Tilgengæld stener de mere tv.

Heldigvis har vi fundet nogle tips, der kan genoplive din sexlyst, som er mast i bund af corona-bekymringer.

1. Livsstil

Den britiske parterapeut Katherine Hertlein mener, at første skridt mod mere sexlyst er at forbedre sin livsstil.

Livet kan komme på tværs og stresse, så vi ikke kan slappe og mærke lysten, men det er ikke altid ting, man kan fjerne. Men man kan gøre noget, så man bliver bedre rustet til at tackle problemerne, når de opstår.

  • - Husk din nattesøvn på syv-otte timer, en sund og varieret kost og motion på jævnlig basis. Så føler man sig mere klar i krop og hoved til at modstå de negative tanker, som kan ødelægge din sexlyst.

2. Kommunikation

Nogle spåede et baby boom omkring jul som følge af forårets lockdown udfra tankegangen om, at par ville knalde meget mere, når de havde mere tid sammen. Men det ser ikke ud til holde på grund af omtalte bekymringer.

Og det er netop alle de tanker, du bør dele med din partner, mener Hertlein.

  • Der er også stor sandsynlighed for, at din kæreste har det på samme måde. Eller om ikke andet vil vedkommende i det mindste kunne forstå, hvad der sker i dig. Som man siger på engelsk: 'A problem shared is a problem halved.'

3. Kvalitetstid

Uanset om I er et par, der typisk har sex på faste tidspunker, eller om de erotiske udfoldelser oftest sker efter aktiv forførelse, er hyppigheden givetvis påvirket af coronanen.

- Måske plejede I at opdyrke samhørighed ved at gå ud at spise eller gå på cafe eller tage på weekendure på hotel, og det er ting, der booster den intime fællesskabsfølelse, mener Hertlein, men alle de ting har været under press i de sidste mange måneder.

Eller I har haft faste gå i seng-vaner, der typisk har været indledning til sex. Og også de vaner, der ubevindst så har været forbundet med sex, kan være blevet fortyrret på grund af coronaen.

Fjernbetjent sexlegetøj giver par nyt liv i sengen

Så nu bør I se tilbage på, hvad der før coroanen var forbundet med sex for jer, og så se, om I kan genopfinde de ting.

- Overvej en ugentlig date night, selvom I bare bliver hjemme. Tag pænt tøj på, lav et lækkert romantisk måltid, og nyd intimiteten. Det kan føles mærkekligt at dresse up til en middag derhjhemme. Men det kan hjælpe dig med at føle dig tæt på din kæreste, så scenen er sat for sex senere.

4- Drop skærm

Parterapeuten Katherine Hertlein fremhæver også vigtigheden af, at man bruger tid sammen, hvor skærme er forbudt.

I det hele taget er det en fordel at ikke holde sig coronaopdateret på mobilen og andre skærme konstant. Minkskandaler, stigende antal indlagte, økonomisk nedtur og andre dommedagslignende nyheder stresser og mindsker dermed lysten til sex.

Bare det er sidde sammen og tale med fuld fokus på hinanden uden distraktioner giver mulighed for at læse hinandens kropssprog og føle samhørighed og dermed skabe det rette grundlag for sex.

5. Tålmodighed

Det kan i denne sammmenhæng lyde lidt paradoksalt, men fjern noget af sexpresset. Hvis I begge mærker forventningpress på, at nu skal der dyrkes sex, kan det virke modsat.

Prøv at kom væk fra tanken om, at sex og samleje er hovedmålet. Sex handler nemlig om at tage sig god tid, nyde hinanden og finde frem til samhørighed og intimitet.

Lad også være med at sammenligne jeres sexliv med, hvad I tror andre har. Nyd i stedet det, I rent faktisk har.

Udforsk jeres kinky sider med dette frække legetøj

Sponsoreret indhold