Det frække16. september 2020

Fire trin mod et bedre sexliv

Stresser du over dit sexliv, har terapeuten nogle praktiske bud på, hvad du kan gøre
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/megacli01286142_89776.jpg
 FOTO: MEGA

Er dine bekymringer omkring dit haltende sexliv ved at udvikle sig til ondt i maven ved udsigten til sex?

Så frygt ej, for vi har løsningen, der kan tackle de seksuelle problemer, som ligger bag.

For mænd gælder det typisk potensproblemer og for tidlig sædafgang. For kvinder er det ofte manglende orgasmer og ditto sexlyst. Fælles er, at de fører til bekymringer, der kan forværre problemerne.

Hvis du er bange, at du ikke får den op at stå, er det ekstra svært at præstere en erektion. Er du bange for, du ikke får orgasme, udebliver den ret sikkert. Negative tankemønstre der bliver en del af en ond cirkel.

Stress

Ifølge forsker og sex- og parterapeut Kathrine Hertlein er stress ofte en drivkraft bag dårlig livsstil.

Jo mere stresset du er, desto mindre passer du på dig selv og din krop. Stress får din krop og hjerne til at køre i overdrive, så du aldrig får slappet af.

Få bedre sexliv med nyt sexlegetøj fra danske sinful.dk

En af de ting, der kan modarbejde stress og negative tankemønstre, er at omlægge sit liv lidt.

  • - Man kan desværre ikke fjerne alle stressmomenter fra sit liv, men man kan lave nogle livsstilsændringer, der hjælper dig med at tackle dem, siger Hertlein.

  • - Nogle er de vigtigste er at sørge for, at man får de anbefalede syv til otte timers søvn hver nat, en sund og balanceret kost samt jævnlig motion, om det så bare er en times gåtur om dagen. De lyder simpelt, men gør hjælper os med at bedre kunne takle, hvad dagen nu bringer.

Teknik

Når de gode vaner omkring motion, søvn og ordentlig mad ikke helt fjerner dine sexproblemer, er næste skridt så at finde teknikker til at modarbejde dine bekymringstanker.

  • - Målet er at komme væk fra at fokusere på bekymringerne omkring din krop og sex. Det kan indkludere mindfulness og vejrtrækningsteknikker, du kan finde i yoga og meditation.

Det er dog ikke en magisk pille, der virker efter en uge, for det tager tid, forklarer Hertlein. Og for nogle kan ting som at bage, gå en tur i naturen eller ordne haven have de samme funktioner.

Med andre ord handler det om handlinger og adfærd, der gør, at du glemmer at bekymre dig.

Fokus

Et radikalt, men virksomt trick mod sexbekymringstanker er at gøre sex mindre målorienteret. Det vil sige, du skal glemme jagten på potens og orgasmer.

  • - Sex bør handle om at tage det stille og roligt, nyde hinanden og finde intimitet og samhørighed. Det vil ikke blot fjerne presset på dig selv og din partner, det giver også mulighed for at finde af, hvad du synes er sensuelt. Se det som en mulighed for at udforske, hvad du kan lide, helt uden tids- og målpress.

Tal med din partner

Det kan være svært at tale om sex, og endnu sværere at tale om sine bekymringer om sex - men det er helt sikkert en af de bedste måder at komme over dem på:

  • - Det kan være meget hjælpsomt at tale med kæresten omkring sine bekymringer, især hvis din umiddelbare reaktion er at undgå sex. Samtalerne vil hjælpe din partner med at forstå, hvad du oplever, så I bedre kan arbejde med det sammen. Jo mere klar kommunikation I har omkring problemerne, desto lettere vil det være for jer begge to at komme igennem dem, siger Kathrine Hertlein.

Køb tre stykker sexlegetøj for kun 500 kroner på sinful.dk

Sponsoreret indhold