Nyheder5. juli 2016

Blev kendt som ”verdens sørgeligste isbjørn”: Nu er der trist nyt

Isbjørnen Arturo blev kendt som verdens sørgeliste isbjørn, og hele verden forsøgte at redde isbjørnen fra dens kummerlige tilværelse i en glohed zoologisk have i Argentina. Nu er der dog desværre trist nyt – isbjørnen er død
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/arturo.jpg

Den blev kendt som ”verdens sørgeligste isbjørn” – og hele verden forsøgte med næb og kløer at redde isbjørnen fra dens kummerlige tilværelse i en glohed zoologisk have i Argentina.

Tusinder underskrev en underskriftsindsamling, der krævede, at den aldrende bjørn blev flyttet til en anden zoologisk have – men lige lidt hjalp det.

Isbjørnen Arturo levede hele sit liv i en lille indhegning i en zoologisk have i Mendoza Zoo i Argentina. Og nu er den død, i en alder af 31 år.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/arturo.jpg

Arturo levede alene i den zoologiske have, efter at dens hjerteven gennem mange år døde for nogle år siden. Foto: Facebook

Det skriver det britiske medie The Telegraph.

De mange klager om forholdene i den zoologiske have fik sidste sommer en dyrlæge til at undersøge Arturo. Og dengang var konklusionen ikke så forfærdelig som frygtet.

For dyrlægen - Don Moore – kunne konstatere, at Arturo havde det noget bedre, end man frygtede. Der var blandt andet sket en række forbedringer i isbjørnens indhegning:

Der var kommet et større skyggeområde, hans pool var blevet forbedret med et nedkølingsanlæg, og så var der også kommet aircondition i to af Arturos tre huler, så isbjørnen havde mulighed for at køle sig, når temperaturen i området ramte 40 grader, hvilket ikke var unormalt.

Dyrlægen kunne også konstatere, at isbjørnen – trods sit triste blik – ikke var deprimeret. Det havde ellers før været konklusionen fra andre eksperter, der mente, at Arturo havde fået en depression, fordi den i så mange år havde levet alene og under dårlige forhold.

https://imgix.seoghoer.dk/arturo_4.jpg

Mange mente, at især heden var ulideligt for isbjørnen Arturo. Foto: Facebook

Dyrlægen, der undersøgte Arturo sidste år, mente i stedet, at ”Arturo havde stærke bånd til sine dyrepassere”, og at han havde vænnet sig til de bagende temperaturer efter at have tilbragt mere end 20 år i haven. Dyrlægen tilføjede, at det derfor ville mere skade end gavne at rykke den gamle isbjørn til en zoologisk have i Canada, som ellers havde tilbudt at huse den aldrende bjørn.

Derfor endte Arturo altså med at leve hele sit liv i den zoologiske have i Mendoza. Selv om dyrlægerne mener, at isbjørnen døde af alderdom, er der stadig dem, der mener, at den døde som følge af sit triste liv.

Der er dog også stadig stor kritik af den zoologiske have i Argentina. Sidste måned blev haven lukket ned, efter at hele 64 dyr døde som følge af sygdom og dårlige forhold.

- Vi håber, at denne sag vil få myndighederne til at kigge på andre eksotiske arter, der lever i samme situation andre steder. Vi håber, at han vil blive den sidste isbjørn, der bliver holdt i en zoologisk have i dette land, siger talskvinden for Greenpeace, Soledad Sede.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_129.png

Sponsoreret indhold