Husker du den "sørgelige" isbjørn? Sådan har han det i dag

Selvom Arturo ser ud til at have det skidt, har den 29-årige isbjørn ifølge en dyrlæge okay. Foto: Facebook

Selvom Arturo ser ud til at have det skidt, har den 29-årige isbjørn ifølge en dyrlæge okay. Foto: Facebook

Facebook

Se godt på disse billeder og spørg så dig selv: Er dette et værdigt liv for en isbjørn?

Nej, vel?

Samme holdning har tusindvis af mennesker, som i årevis har gjort alt for at redde isbjørnen Arturo. Nu har en anerkendt dyrlæge så endelig fået lov til at besøge den 29-årige isbjørn, der lever en kummerlig tilværelse i Mendoza Zoo i Argentina.

Og heldigvis er der godt nyt.

Arturo i sin indhegning. Foto: Facebook

For dyrlægen - Don Moore – har kunnet konstatere, at Arturo har det noget bedre, end man frygtede.

For det første er der sket en række forbedringer i isbjørnens indhegning: Der er blandt andet kommet et større skyggeområde, ligesom hans pool er blevet forbedret med et nedkølingsanlæg.

Arturos misfarvde pels skyldes ifølge dyrlægen ikke, at han har det skidt. Det er i stedet helt normalt i forbindelse med, at han skifter pels. Foto: Facebook

Der er også kommet aircondition i to af Arturos tre huler, så isbjørnen nu har mulighed for at køle sig, når temperaturen i området når 40 grader.

Det skriver Polar Bears International på sin hjemmeside.

Dyrlægen, som tilbragte flere dage hos isbjørnen, vurderede også, at isbjørnen – trods sit triste blik – ikke er deprimeret. Det har ellers før været konklusionen fra en række eksperter. De mente, at 29-årige Arturo havde en depression og led af angst, efter at dens eneste isbjørneven døde to år tidligere. Eksperterne mente, at Arturos opførsel var atypisk og konkluderede, at den bogstaveligt talt var ensom.

Selvom Arturo ser trist ud, er han det ikke, mener dyrlægen. Foto: Facebook

Nu mener dyrlægen Don Moore, at Arturo slet ikke er så ked af det. Don Moore tilføjer på samme tid, at det mere vil skade end gavne at rykke den 29 år gamle isbjørn til en zoologisk have i Canada, som ellers har tilbudt at huse den aldrende bjørn.

Gennem sine observationer af Arturo konkluderer Don Moore nemlig, at ”Arturo har stærke bånd til sine dyrepassere”, og at han har vænnet sig til de bagende temperaturer efter at have tilbragt mere end 20 år i Argentinas bagende varme. Det vil ifølge dyrlægen være for risikabelt at flytte isbjørnen – den har brug for en stabil hverdag og vil blive alt for stresset, hvis den skulle gennem en langvarig rejse og tilvænnes et helt nyt og fremmed sted.

I stedet foreslår Don Moore, at personalet gør en ihærdig indsats for at forbedre Arturos nuværende levestandard. Dyrlægen foreslår blandt andet, at der opsættes en ismaskine til Arturo, og at han får flere ”opgaver” i løbet af dagen. For eksempel mener Don Moore, at det vil gavne den gamle isbjørn, hvis dens mad blev frosset ned i store isblokke – på den måde skal Arturo arbejde lidt for føden, og det vil stimulere ham og holde ham beskæftiget.

Ifølge Polar Bears International er Mendoza Zoo og dyrlægen allerede i gang med at forbedre Arturos indhegning.

Hvad synes du, der skal ske med Arturo? Deltag i debatten herunder.

 

 

 

 

 

 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close