Peter Madsens kone: - Det var ikke en flugt, det var en reaktion på ultimativ fortvivlelse

Den russiske kunstner Jenny Curpen, som sidste år blev gift med den drabsdømte ubådsbygger Peter Madsen, mener at hans flugtforsøg den 20. oktober skal forklares med den dybeste form for fortvivle og desperation.

Det skriver hun i et længere facebookopslag, hvor hun formulerer sig som vanligt på engelsk.

”Det kan godt være, dette er en smule skuffende for den nysgerrige offentlighed, men jeg er nødt til at sige det – Det var ikke en flugt, en derimod en handling af ultimativ fortvivlelse. Det var en erklæring. Det var et selvmord,” skriver Jenny.

Presset af et urimeligt system

Hun fortsætter sin indlæg med en påstand om at Peter Madsen på sin vis er blevet presset til flugten af hans ”medsammensvorne” – det danske system og de mennesker, der arbejder i det, mener hun.

”Det eneste spørgsmål vi burde stille og svare, er, hvorfor? Hvorfor han gjorde det? Hvordan og hvorfor en yderst intelligent voksen, gift, ikke aggressiv, beskeden og venlig, eksemplarisk indsat, uden problemer med disciplinen, kunne finde på at gøre noget så radikalt og irrationelt? Svaret er latterligt simpelt. Systemet skaber, udvikler og støtter kriminelle ud fra ikke-kriminelle, uden kriminel baggrund eller kriminelle intentioner,” skriver hun videre.

Curpen forklarer Peter Madsens desperate tilstand med blandt andet lovning på et fremtidigt kirkebryllup samt mulighed for at overrække sin hustru nogle gaver, som han havde arbejdet utroligt længe på i værkstedet.

Gentagelse af tragedien i ubåden

Kort før den 20. august, da det lykkedes ham at true sig til fem minutter på fri fod fra sin celle på Herstedvester, havde den 49-årige drabsmand fået at vide, at disse ting alligevel ikke kunne lade sig gøre.

En besked, der efter hendes opfattelse, sendte ham ud i dyb modløshed, og som fungerede som dråben, der fyldte bægeret.  

”Han gentog igen og igen, at intet gav mening længere. Da han endelig fortalte mig det, vidste jeg, vi stod på grænsen til ulykken. I en mindre skala var dette den komplette gentagelse af det scenario, der ledte min mand til tragedien den 17. august 2017,” skriver hun længere nede, og sammenligner dermed forholdene i fængslet med hændelserne op til drabet på den unge journalist Kim Wall i ubåden.

Jenny Curpen både starter og slutter sit indlæg med at påstå, at hun ikke har set eller hørt fra Peter Madsen siden flugtforsøget.

”Hans sidste ord var: ’Jeg er med dig, jeg elsker dig, jeg må gå nu.’ Det sidste gang jeg så ham, sigtede snigskytten mod ham.”

Peter Madsen flugtforsøg gik verden rundt tirsdag den 20. oktober, efter han truede sig hele vejen ud af Herstedvester ved hjælp af et bælte, der lignede en bombe, samt en pistolattrap. 

Det lykkedes ham at befinde sig under åben himmel i fem minutter, hvorefter politiet pågreb ham på Nyvej i Albertslund, hvor han over længere tid lå på kornet, imens han blev undersøgt af både bombehunde og "Rullemarie". 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close