Forsvarer: Derfor flygtede Peter Madsen

Efter grundlovsforhøret, hvor Peter Madsen erkendte de seks forhold om fangeflugten, kaster hans forsvarer lys på, hvad der fik livstidfangen til at kaste sig ud i den dramatiske fangeflugt fra det højtsikrede Herstedvester Fængsel. 

  • - Der er svært for ham at slippe udenom, hvad der er foregået. Han har forklaret, at han var træt af de restriktioner, der var i fængslet – eksempelvis omkring kommunikation og den slags, som han har følt har været personlige. Men nu kommer der jo nok mere af den slags, siger hans forsvarer.

En varetægtsfængsling betyder nemlig mere kontrol, han bliver derfor også underlagt brev- og besøgskontrol, så myndighederne kan følge med i, hvem han har kontakt med. 

I retten forklarede Peter Madsen sig for dommeren, der dog valgte at lukke dørene af hensyn til sagens videre efterforskning. Anklageren argumenterede for, at der var muligt medgerningsmænd på fri fod. 

Det nægter Peter Madsen dog selv, der overfor dommeren - ifølge forsvareren - har forklaret, at han handlede på egen hånd. 

Forsvareren fortalte også efter grundlovsforhøret, at Peter Madsen var rimelig velafbalanceret efter beslutningen om pressemødet. 

  • - Han har sagt til mig, at han er ked af, at han har udsat fængselsbetjentene og psykologen for de ting, der er sket, men at han forsøgte at gøre det, så de blev udsat for mindst mulig overlast.

  • Den 49-årige morder erkender sig skyldig i alle seks forhold. 

Hele sigtelsen blev i retten læst op af senioranklager Rasmus Kim Petersen. 

Peter Madsen sigtes for fangeflugt ved at have flygtet fra Herstedvester med hjælp fra en eller flere uidentificerede medgerningsmænd. 

Han sigtet også for at have truet en fængselspsykolog med at være i besiddelse af en bombe.

Kvinden blev tvunget med ud til fængselsporten, hvor Peter Madsen efterfølgende forsvandt. Også en mandlig fængselsbetjent blev truet til at åbne fængselsporten.

Han sigtes endvidere for at have truet to andre fængselsbetjente på Nyvej ved at have peget på dem med en attrappistol.

Og han sigtes til slut for at have truet en civil også med en attrappistol ved at have sat sig ind i en varebil, mens han råbte "kør, kør, kør - ellers skyder jeg".

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close