Peter Madsens kone efter flugtforsøg: - Jeg vil udgive hans værker

Klokken 10.21 tirsdag fik politiet en anmeldelse om, at Peter Madsen var i færd med at flygte fra Herstedvester Fængsel.

Flugten blev dog kort, da Kim Walls morder kun nåede at få omkring fem minutter i friheden, inden han blev omringet af både bomberydere og bevæbnet politi.

Onsdag blev han derfor fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, hvor han blev sigtet for at have forsøgt flugt, for at have truet fængselsbetjent og psykolog med en pistolattrap, samt at have truet en fører af en hvid varebil med samme.

Men det var dog ikke kun herhjemme, danskerne fulgte nysgerrigt med i, hvordan Madsen blev anholdt og varetægtsfængslet. Flugtforsøget gik også verden rundt.

Det har derfor nu fået Madsens kone, Jenny Curpen til at tage bladet fra munden og flyve til tasterne:

- Jeg kan godt forstå, at I følger med i alt det, der er sket de sidste to dage med en følelse af både spænding og nysgerrighed. Det er forståeligt og berettiget, starter hun et opslag på sin Facebook-profil.

Opslaget bruger hun dog primært til at afsløre, at Peter Madsen tilsyneladende de sidste tre år, hvor han har siddet fængslet, har brugt tid på at skrive, og at det er værker, som hun nu vil begynde at udgive for ham.

- Men på samme tid, så er det eneste, jeg gerne vil tale om min mands professionelle arbejde, for det er det eneste, der betød noget for ham. Inden for de nærmeste dage, så vil jeg begynde at udgive Peter Madsens originale værker, som han har lavet i de tre foregående år, hvor han har siddet indespærret.

Ramt af censur

Til SE og HØR skriver Jenny Curpen, at hun gennem længere tid har forsøgt at få udgivet værkerne hos et forlag, men at det ikke er lykkedes.

- Det sker nu, fordi min mand valgte, som et resultat af ikke at have mulighed for at kunne udtrykke sig selv, at tage en forkert og desperat beslutning, skriver hun.

Hun vil dog ikke kommentere på selve flugten, trods hun hentyder til, at denne og udgivelsen hænger tæt sammen. Ej heller vil hun kommentere på, om hun vidste noget om Madsens ønske om at forsøge at komme væk fra fængslet.

Ifølge Jenny Curpen vil værkerne blandt andet være en biografi og tekster om arbejdet inden for raketvidenskab. Og det er da heller ikke første gang, at Madsen ynder at tale om sig selv.

I dokumentarserien "De hemmelige optagelser med Peter Madsen" på Dplay, hvor journalist Kristian Linnemann har talt med Madsen i 20 timer, indrømmer journalisten da også overfor eksperten Henrik Day Poulsen, at han sikkert kunne have fået de samme svar på fire timer.

Trods kun få minutters frihed, sad Peter Madsen i håndjern på græsset i flere timer, mens politiet skulle sikre, han ikke var i besiddelse af et bombebælte. Foto: Ritzau Scanpix

Ingen frihed i udsigt

Men trods en, hvad der virker til, snarlig bogudgivelse, så har flugtforsøget ikke just givet ham flere rettigheder, snarere færre.

Ting som mulighed for prøveløsladelse og tilladelse til at være sammen med andre vil blive skærpet, og det er også ret sikkert, at han vil blive flyttet fra sin celle i Herstedvester.

- Det står helt klart, at han ikke kommer tilbage til Herstedvester Fængsel, så måske skal han til et endnu mere sikkert fængsel - for eksempel Storstrøm Fængsel, hvor han tidligere har siddet. Der ønsker han efter eget udsagn ikke at sidde igen, udtalte retskorrespondent Trine Maria Ilsøe til DR.

Peter Madsen har siddet fængslet siden 11. august 2017.

Her blev han reddet i land i Dragør Havn, efter hans ubåd var sunket i Køge Bugt.

Han blev senere dømt for drab, anden seksuel omgang end samleje og usømmelig omgang med lig for drabet på den svenske journalist Kim Wall.

Han har nægtet sig skyldig i drab og seksuel mishandling, men erkendte partering.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close