Krimi 6. oktober 2021

Nyt interview med Gabbys forældre: Brian er en kujon, der gemmer sig

Petito-familien husker tilbage på øjeblikket, hvor de vidste med sikkerhed, at deres datter Gabby aldrig ville komme tilbage
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fortvivlelsen og sorgen står malet i deres ansigter.

Gabby Petitos forældre og bonusforældre sidder foran Dr. Phil, og fortæller nu for første gang, hvordan de oplevede deres livs værste besked blive leveret af politiet i Wyoming den 19. september.

Joe Petito og Nicole Schmidt, den 22-årige kvindes to biologiske forældre, samt deres respektive partnere. Jim Schmidt, som er gift med Gabbys mor, var den eneste til stede, da politiet fortalte, at de i nationalparken Grand Teton havde fundet ligdele, der matchede den forsvundne kvinde.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: YouTube, Dr. Phil

Gabby Petitos mor, Nicole Schmidt (Foto: YouTube, Dr. Phil)

I interviewet røber mor Nicole dog, at hun længe inden da havde et moderligt instinkt, der overbeviste hende om, at hun havde mistet sin datter for evigt.

Mens familien frustrerede og bange ledte højt og lavt efter deres sporløst forsvundne datter, var de til stede stort set alle vegne tværs over USA – netop for at stå til rådighed for FBI’s eftersøgning.

Genkendte trøje

Myndighederne gav den 19. september besked om, at de havde ”nye oplysninger i sagen”, før de kaldte Gabbys papfar ind i et konferencelokale på et hotel, og her bemærkede han en særlig detalje, der gav ham bange anelser.

- Jeg så en FBI-agent ud gennem vinduet, og han havde ret meget fart på, fortæller han i Dr. Phils 30-minutters interview.

Senere fandt han ud af hvorfor. Efterforskeren måtte skynde sig at aflevere den svære besked om datterens skæbne, før Schmidt hørte det fra andre.

- Så beskrev de et af hendes stykker tøj, som der for mig slet ikke var tvivl om, matchede en af hendes sweatshirts… Som vi alle ved, er hendes, fortæller han med rystende stemme.

- Alle i rummet græd. Vi kunne ikke tro det, for vi have stadig klamret os til håbet. Selvom jeg godt vidste, hvad vi potentielt kunne finde, da vi tog dertil, siger Jim Schmidt.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: YouTube, Dr. Phil

Alle i Petito-familien har fået lavet tatoveringer, der ærer deres afdøde Gabby.
(Foto: YouTube, Dr. Phil)

Resten af Gabbys fortvivlede familie fik umiddelbart derefter beskeden gennem et videoopkald. Moderen Nicole var i New York, mens papmoren Tara og faderen Joe Petito var i Florida.

- Vi vidste jo godt, det var Gabby. Selvom vi stadig ønskede for alt i verden, det ikke var hende. Det var det hårdeste, jeg nogensinde har skulle høre på. Men jeg vidste, hun var væk. Som mor, vidste jeg, hun var væk.

I første omgang var det ikke fuldt bekræftet, at det var liget af den 22-årige YouTuber, man havde fundet. En anden savnet kvinde, som havde været i samme område, bar mange lighedstræk med Gabby.

Men to dage senere kunne FBI bekræfte med sikkerhed: Liget af Gabby var fundet. Og hun var blevet slået ihjel.

Moderligt instinkt

Nicole Schmidt frygtede allerede det værste den 11. september, da hun hørte, at Gabbys forlovede Brian Laundrie ti dage forinden var vendt hjem til sine forældres hus i North Port, Florida i parrets bil – bare uden Gabby.

- Jeg ville ikke indrømme det, men jeg kunne mærke i mit hjerte samme aften, at hun var væk.

Den 23. september blev der udstedt en arrestordre på den 23-årige Brian Laundrie – ikke for mistanken om mord, men fordi politiet mener, at han har misbrugt et kreditkort, der ikke tilhører ham i dagene efter kvindens forsvinden.

Familiens advokat, Richard Stafford, mener, det er åbenlyst, at Brian har brugt hendes kreditkort, da han skulle ”finde hjem, for derefter at stikke af fra politiet”.

Se hele interviewet fra Dr. Phil her: 

Sedlen på døren

Gabby Petitos familie begyndte i dagene efter Brians hjemkomst desperat at forsøge at kontakte hans forældre. Både på sms og opkald. I starten var de endda sikre på, at også Brian var væk.

- I en af beskederne skrev jeg, at vi ville ringe til politiet. Men vi fik aldrig svar fra dem, fortæller Joe Petito i interviewet.

Laundries forældre var aldrig specielt villige til at samarbejde med politiet. På deres dør hang der i dagene efter den 11. september en seddel, hvor de bad myndighederne kontakte deres advokat.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: Instagram, Gabby Petito

Flere mener, at Laundrie er fint i stand til at overleve i den barske natur. Siden efterlysningen er han blevet set flere steder - især i områder omkring North Carolina.
(Foto: Instagram, Gabby Petito)

Petito-advokaten Stafford tilføjer:

- Jeg ved ikke, hvilken forklaring han har tænkt sig at give, men den kommer ikke til at give nogen mening, når du sammenholder den med hans handlinger. Han flygter, han gemmer sig, og han forsøger at narre alle omkring sig, siger han om stadig efterlyste Brian.

Dr. Phil spørger forældrene, hvorfor de tror, Brian gemmer sig. Og om han er i stand til at overleve i vildnisset gennem så lang tid.

Det sidste er de ikke i tvivl om. Og til det første tilføjer de:

- Fordi han er en kujon. Simpelthen. Jeg har mange ord, jeg kunne bruge, men nok ikke her i dit program, siger far Petito, der må lægge bånd på sig selv.

- Alle der har boet i det hus, er kujoner, for de tager ikke ansvar for deres handlinger.

Sponsoreret indhold