Krimi27. november 2021

Nicki Bille dømt igen: Sniffede på skadestuen

De seneste år har skandalefodboldspilleren gjort sig mere bemærket på anklagebænken i byretter og som realitydeltager, end han har på grønsværen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Torsdag i sidste uge var ingen undtagelse. Her kunne den engang så talentfulde fodboldspiller nemlig tilføje endnu en plet til sin efterhånden meget snavsede straffeattest.

Den 33-årige fodboldpensionist blev idømt 60 dages betinget fængsel, en bøde på 5.000 kroner og 80 timers samfundstjeneste for en lang række forskellige forhold.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nicki_2.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Nicki Bille, 33, fik i 2018 skudt sin ene arm i stykker med et hagl­gevær og var ved at miste livet. (Foto: Ritzau Scanpix)

Den tidligere fodboldspiller var tiltalt for i alt 13 forhold. I starten af retssagen kunne forsvarsadvokaten Asser Gregersen meddele, at hans klient erkendte sig skyldig i syv ud af de 13 forhold.

Seks af dem handlede om et færdselsuheld i 2019, hvor Bille i høj fart torpederede en sort Nissan Qashqai. Begge biler blev totalskadet, men heldigvis kom ingen alvorligt til skade.

Kokain foran forældre

I retten fortalte Nicki Bille, at han ikke havde taget nogen stoffer, inden han kørte galt, men at han havde drukket to centiliter vodka til et møde.

– Hvordan kunne blodprøven så vise, at der var både kokain og morfin i blodet? spurgte anklageren.

– Jeg tog noget på hospitalet, svarede Bille.

– Jeg tog nogle morfinpiller, da jeg var helt ude af den. Jeg havde dem i min lomme. Jeg havde også noget kokain. Det lå i en lille pose, som jeg hældte ud på min hånd. Jeg sniffede det hele, forklarede Nicki Bille.

I retten bekræftede Billes far, at sønnen for øjnene af sine forældre havde taget for sig på skadestuen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/nicki_1.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

Nicki Bille sagde til Se og Hørs udsendte, at han fortsat danner par med Cecilie. Det er dog ikke sagen, hvis man spørger "Ex on the beach" baben Sofie Birkø... Så havde han nok ikke været hjemme hos mig, forklarer hun. (Foto: Søren Jul Lamberth)

– Nicki har sine morfinpiller i lommen, som han tager en håndfuld af. Derefter sniffer han kokain fra sin hånd. Nickis mor bliver meget forskrækket, men Nicki er meget oprevet, fortalte faderen i retten.

Torsdag blev Bille dømt for at have være påvirket af både kokain og de to morfinstoffer oxycodon og alprazolam, ligesom han kørte uagtsomt.

Det eneste forhold, som retten ikke fandt den tidligere stjerne skyldig i, var, at Nicki Bille under færdselsuheldet skulle have kørt ud over den stiplede linje på Amagermotorvejen.

Narko med til afhøring

Men han blev kendt skyldig i at have været i besiddelse af kokain ved flere lejligheder og have stjålet en parfume fra en butik på Amager.

Generelt tegnede der sig i retten et billede af nogle særdeles destruktive år for den pensionerede landsholdsangriber.

I anklageskriftets forhold 12 blev Nicki Bille spurgte ind til, at han skulle ind til en afhøring på Station City i København.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/nicki_3.jpg
 (Foto: Claus Fisker)

Det er ikke gået så godt for Bille rent sportsligt.
Her er det tilbage i 2015, da han stadig tørnede ud for Esbjerg. (Foto: Claus Fisker)

– Det var i forbindelse med, at jeg var blevet skudt. Jeg tog en del morfin på det tidspunkt. Jeg havde ikke fået fornyet min recept hos lægen. Så jeg fik nogle piller af min kammerat.

Jeg havde stærke smerter på det tidspunkt, og jeg tog flere piller om dagen. Jeg vidste ikke, at der var ecstasy og amfetamin i pilleglasset.

Så du havde fået dem af en ven?

– Altså på det tidspunkt tog jeg rigtig mange piller. Det gør jeg ikke i dag. Men jeg havde brug for flere og fik dem af min ven.

Jeg kan godt erkende, at jeg havde pilleglasset på mig, men jeg vidste ikke, at der var ecstasy og amfetamin i pilleglasset, forklarede Nicki Bille.

I retten fortalte han, at han har været alkohol- og stoffri i et år.

Og dommeren lagde i sin strafudmåling vægt på den tidligere fodboldspillers nuværende gode personlige forhold.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/nicki_2.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Den tidligere målhelt måtte sidste år ind og ruske tremmer på den ”rigtige måde”, efter han havde brudt alkoholreglerne.
Bille havde ellers fået tilladelse til at afsone med fodlænke.
Dommen i sidste uge er den femte i række siden 2019. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Jeg er rimelig tilfreds med dommen, da den er betinget. Men jeg skal lige tænke over det, da det var en ulykke og ikke med vilje. Jeg vil måske gerne anke den, sagde Nicki Bille på vej ud af retten.

Han skulle skynde sig til Sverige med sin far og ven for at bygge en sauna.

Efter retsmødet meddelte hans forsvarer, at hans klient udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

null

Sponsoreret indhold