Krimi17. marts 2021

Nicki Bille i retten igen

Skandalefodboldspilleren Nicki Bille indtager torsdag endnu engang den velkendte plads på anklagebænken i Københavns Byret
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190425-144329-l_10mb_0.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Nicki Billes karriere har været nedadgående i længere tid, men et af de hårdeste stød kom altså i april 2019, da han blev idømt fire måneders fængsel for at have truet en sygeplejerske og begået vold mod en dørmand.

Og man skulle måske tro, at han ville forsøge at holde sig på dydens smalle sti, som han højlydt proklamerede foran retten dengang og senere også i en TV2 Play dokumentar.

Alligevel er han altså nu igen at finde på anklagebænken, ligesom han også var det i oktober 2020.

Denne gang tiltalt i et anklageskrift med 13 forhold - et anklageskrift, som SE og HØR er i besiddelse af.

Sagen handler blandt andet om en episode fra juli 2019. Her blev fem personer kørt på hospitalet efter en bilulykke på Amagermortorvejen. Ingen personer var dog kritisk tilskadekomne.

Politiet mener, at det var fodboldspilleren der sad bag rattet, da hans kongeblå Mercedes C300 kørte op i en sorte Nissan Qashqai.

Ifølge anklageskriftet var skandalefodboldspilleren påvirket af bevidsthedspåvirkende stoffer og en blodprøve viste, at der var oxycodon, alprazolam og kokain i blodet.

Han er i samme henseende også tiltalt for at have bragt tre personers liv og førlighed i fare. Ligesom han også er tiltalt for flere færdselsforhold og for at være i besiddelse af 3,1 gram hash til eget forbrug.

I december 2019 var den ifølge anklageskriftet så igen gal. Her blev han stoppet i København og en blodprøve afslørede, at han havde en promille på 1,02, ligesom der igen blev fundet kokain i blodet.

Her fandt politiet ifølge anklageskriftet også fodboldspilleren i besiddelse af 1,2 gram kokain.

Det er uvist, hvordan Nicki Bille forholder sig til tiltalen. SE og HØR har talt med fodboldspillerens advokat Ole Schmidt, der ikke kan fortælle, hvordan hans klient forholder sig til tiltalen.

Nicki Bille er også tiltalt for i november 2019 at have begået hærværk mod en cykel. Og 14. februar 2020 blev han ifølge poltiet stoppet med to ecstacypiller, 33 morfinpiller og en amfetaminpille til eget forbrug, mens han dagen efter 15. februar ifølge anklageskriftet stjal en Dior parfume til en værdi af 848 kroner.

Nicki Bille har været igennem en særdeles turbulent tid, efter han blev fyret fra Lyngby Boldklub i 2019. I oktober sidste år var han inde og se det indvendige af Horserød Statsfængsel, efter han havde brudt vilkårene for at afsone med fodlænke.

Den skandaleramte fodboldspiller havde nemlig ifølge egen forklaring kommet til at drikke et par alkoholfrie øl. Samme måned var han i retten og blev dømt 30 dages betinget fængsel i en helt anden sag for vold og hærværk.

Her blev han dømt for at spytte en pige i ansigtet, som han i en bil hjem fra byen havde et skænderi med om, hvorvidt 7-Eleven mon havde åbent på grund af corona.

Nicki Bille blev frikendt for at have slået hende med en knytnæve. Han blev også kendt skyldig for hærværk mod en AirBnB-lejlighed.

2. juledag 2018 blev fodboldspilleren skudt i armen med et haglgevær. Han mistede nærmest armen ved det voldsomme skyderi og var efterfølgende indlagt i flere uger.

Sponsoreret indhold