Krimi19. juli 2020

Nicki Bille: Blev et dumt svin

Den tidligere danske landsholdsspiller lukker helt op for privatlivet i dokumentaren “Nicki Bille brænder”.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bille.jpg
 (Foto: TV 2)

Han tjente millioner, spillede fodbold i udlandet og var en del af det danske landshold.

Men så kom nedturen, og efter hjemkomsten til Danmark i sommeren 2018 – i kølvandet på en fængselsdom for vold under en ferie i Monaco – gik det for alvor ned ad bakke for Nicki Bille, godt hjulpet af både alkohol og stoffer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/bille_2.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Bille havde sin mor med i Københavns Byret, hvor han blev idømt fire måneders fængsel for at have truet en mand med en luftpistol, at have givet en dørmand en knytnæve i hovedet og for at have truet en sygeplejerske. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Sidste år var den tidligere topspiller så for retten i København, tiltalt for at have truet en mand med en luftpistol, at have givet en dørmand en knytnæve i hovedet og for at have truet en sygeplejerske. Det gav fire måneders fængsel.

En nedtur, som ikke bare smadrede Billes karriere, det gik også ud over hans personlighed, fortæller Nicki Billes bror Oliver i dokumentaren “Nicki Bille brænder” på TV 2.

Tæt på døden

– Og så blev han bare et dumt svin lige pludselig fra det ene tidspunkt til det andet. Det kunne jeg slet ikke forstå. Jeg er skuffet. Jeg er rigtig skuffet. Det må jeg indrømme. Men jeg elsker ham, og jeg vil stå der altid. Det ved han også godt, lyder det fra broderen.

Nedturen kulminerede, da Bille under en fest i december 2018 blev skudt i armen med et haglgevær i sin egen lejlighed. En episode, som var tæt på at koste den tidligere topangriber livet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/bille_3.jpg
 (Foto: Anders Kjærbye)

Yes! Pistolen sad solidt i bukselinningen, dengang det stadig kørte som smurt for Nicki Bille. (Foto: Anders Kjærbye)

Siden har Bille kæmpet mod hjemløshed, alkohol, stoffer og mangel på penge. Alt sammen i håbet om at få et godt og stabilt liv, så han kan begynde at se sin 9-årige søn Milas, som han har med ekskæresten Nadia, igen.

Jeg har ikke set min søn, siden jeg blev skudt i armen. Der er næsten gået et år. Jeg har ikke noget hjem, og det hele sejler. Jeg er nødt til at få styr på mig selv. Jeg savner ham virkelig meget, siger han til TV 2.

Vil arbejde med unge

I sidste måned kom det så frem, at Nicki Bille er en af de nye spillere på førsteholdet hos Sjællandsserie-klubben VB 1968, Værebro Boldklub.

Den professionelle karriere med masser af penge ser endegyldigt ud til at være forbi, men Bille er ikke færdig med fodbolden, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/bille_1.jpg
 (Foto: Henrik Ohsten)

Den tidligere topspiller er åben om, at han brugte alkohol som en form for selvmedicinering, særligt da han var i udlandet. (Foto: Henrik Ohsten)

Faktisk ser han sig selv som en, der kan give noget tilbage til fodbolden.

– Det er en stor drøm for mig at blive træner og arbejde med unge. Jeg føler, at jeg vil kunne bidrage med noget, siger han til Ekstra Bladet.

Bille mangler stadig at afsone sin dom på fire måneders fængsel i Danmark, men han håber, at det kan blive med fodlænke.

– Det kræver bolig og arbejde, så det skal jeg lige finde ud af og have styr på inden, lyder det fra angriberen.

Sponsoreret indhold